Köszönet a Közlekedőknek!
2018-09-20 13:08 | ORFK-OBB
Egy nap, melyen mindenki épségben hazaért! Teljesült az EDWARD napi cél Magyarországon!

Tegnap, 2018. szeptember 19-én tartották Európában az úgynevezett EDWARD Napot, mely fő célkitűzése az volt, hogy egyetlen ember se haljon meg aznap közúti balesetben kontinensünk útjain. Az előzetes rendőri adatok alapján örömmel kommunikáljuk, hogy Magyarországon teljesült a hőn áhított cél: tegnap egyetlen esetben sem riasztották a mentőket és a rendőröket halálos baleset helyszínére!

 

Az EDWARD Napot megelőzően az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az elektronikus és hagyományos médián keresztül többször is üzent a közlekedők felé, ismertetve az EDWARD Nap lényegét és nemes célkitűzését, továbbá felszólítva valamennyi úthasználót, hogy csatlakozzanak a program célkitűzéseihez, tegyenek fogadalmat, és tartsák meg a közúti közlekedés szabályait.

És nagyszerű eredmény született! Természetesen az eredmény, mely szerint tegnap a közúti közlekedés egyetlen áldozatot sem követelt, a közlekedők érdeme.

Ezért a Rendőrség és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) köszönetét fejezi ki a közlekedőknek, a gyalogosoknak és járművezetőknek egyaránt!

Fontos tudni, hogy a közúti balesetek döntő többsége emberi hibára vezethető vissza, mely egyben azt is jelenti, hogy ezek a balesetek megelőzhetők, a sérülések és az értelmetlen halálozások elkerülhetők. A biztonságos közlekedésnek, a balesetek megelőzésének mindenkori alapja a közlekedési szabályok megtartása, a járművezetésre biztonságos állapotban való közlekedés, és a jármű rendszeres karbantartása.

Az idei EDWARD Nap bizonyítja azt, hogy lehet úgy közlekedni hazánk közútjain, hogy mindenki épségben hazaérjen, és senkinek az életét ne borítsa be a döbbenet, a gyász, és a kegyetlen fájdalom. Legyen hát példaértékű mindenki számára a tegnapi eredmény!

 

Az ORFK-OBB azt szeretné elérni, hogy az év minden egyes napja EDWARD Nap legyen, és ehhez kéri valamennyi közlekedő együttműködését, mindenkori szabálytisztelő magatartását, toleráns és partnerként való közlekedését!

További balesetmentes közlekedést kíván az ORFK-Országos balesetmegelőzési Bizottság!

 

 ? 


Vissza
  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...  

  • Családok vetélkedtek...

    A „Közlekedik a család” területi szintű vetélkedőjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Venglovecz család...