Tegyen Ön is fogadalmat!
2018-09-13 10:22 | ORFK-OBB
Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez, közlekedjen szabályosan, és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2018. szeptember 19-én!

Naponta átlagosan 70 ember veszíti életét az európai utakon. Minden egyes közúti haláleset pótolhatatlan veszteséget jelent a családtagok, barátok, munkatársak és ismerősök részére, de az is nagyon fontos, hogy egy ember halálával – az elfogadott becslések szerint – mintegy 1,94 millió euró (~ 620-630 millió forint) veszteség éri a nemzetgazdaságot.

Évtizedünk jelentős kihívása, hogy a halálos áldozatok számát 2010 és 2020 között – a hatályos célkitűzéseknek megfelelően – felére szükséges csökkenteni Európában, míg a távlati, 2050-ig megfogalmazott cél, hogy egyetlen haláleset se történjen kontinensünk útjain.

A balesetek megelőzése, a sérülések és a halálozások elkerülése érdekében mindenki sokat tehet! Mindehhez a közúti szabályok megtartására és egymás kölcsönös tiszteletére van szükség, míg a jogalkotók, kormányzatok, hatóságok, intézmények stb. megfelelő akciókkal, intézkedésekkel, beavatkozásokkal tehetik biztonságosabbá a közutak forgalmát.

Erről szól az EDWARD Nap!

Csatlakozzon Ön is, hogy mindenki épségben és egészségben elérje az úti célját!

Senkinek a napját ne árnyékolja be a lesújtó gyász, amely a szeretett személy váratlan, idő előtti, értelmetlen, és – tegyük hozzá – egyébként teljességgel megelőzhető elvesztése okoz!

Honlapunkon már beszámoltunk arról, hogy a TISPOL (European Traffic Police Network) az elmúlt évi azonos esemény nagy sikerét követően 2018. szeptember 19-ére meghirdette az EDWARD napot, mely célja, hogy aznap egyetlen ember se veszítse életét az európai utakon! A programhoz való önkéntes regisztrálásra, és ez egyéni csatlakozásra a www.projectedward.eu honlapon nyílik lehetőség. A fogadalom aláírására bárkinek lehetősége van, aki a program céljaival egyetért, és saját magatartásával kíván hozzájárulni a közúti áldozatoktól mentes nap megvalósulásához.

A csatlakozás gyors és egyszerű, melyet követően mindenki le is töltheti és ki is nyomtathatja saját fogadalmát, és azt a dolgozószobájába, munkahelységbe, vagy bármely más helyre kifüggesztheti. A kinyomtatott fogadalom egyrészt jelzi az érintett önkéntes csatlakozását e nemes célhoz, kifejezi szándékát a közúti közlekedésbiztonság javítása iránt, továbbá megismerteti közvetlen környezetét (barátai, családtagjai, hozzátartozói, ismerősei körét) az EDWARD projekt lényegével, célkitűzéseivel.

A fogadalomtétel szövege az alábbi:

„Megígérem, Hogy:

- Emlékeztetni fogom a családtagjaimat, barátaimat és kollégáimat, hogy fordítsanak még nagyobb figyelmet az utakon.

- Felkapcsolom a járművön a világítást.

- Amikor autót, motorkerékpárt vezetek vagy kerékpárt használok, olyan óvatosan közlekedem, ahogy csak tudok, a szabályokat betartom.

- Még jobban figyelek a gyalogosokra, kerékpárosokra, gyerekekre, idősebbekre és a lovasokra is.

- Megengedett és biztonságos sebességgel közlekedem.

- Ellenőrzöm a gumiabroncsokat.

- Kiemelt figyelemmel közlekedem iskolák közelében és olyan helyeken, ahol sok a gyermek.

- Nem vezetek, ha alkoholt vagy vezetésre hátrányosan ható szert fogyasztottam.

- Előre tekintek és nem megyek közel a másik járműhöz.

- Mindig figyelek arra, hogy be legyen kapcsolva a biztonsági övem és a velem utazóké is.

- Nem használom a mobiltelefonomat mialatt vezetek.

- Vezetés során kizárom a külső és belső zavaró tényezőket, csak a vezetésre koncentrálok.

- Jó példát mutatok az utasaimnak azzal, hogy nyugodtan és biztonságosan vezetek.

- Ha utas vagyok, meggyőződöm arról, hogy a járművezető alkalmas a jármű vezetésére.”

 

A fogadalomtételre honlapunkon is lehetőség van, amennyiben ide kattint!

https://projectedward.eu/hu/irja-ala-a-fogadalmat/

KÉRJÜK, CSATLAKOZZON AZ EDWARD DAY CÉLKITŰZÉSEIHEZ ÉS TEGYEN ÖN IS FOGADALMAT! 


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...