EDWARD Nap 2018
2018-09-12 15:13 | ORFK-OBB
Vegye ki a részét Ön is, hogy 2018. szeptember 19-én egyetlen ember se veszítse életét a közutakon!

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) az elmúlt két év hasonló rendezvényei nemzetközi sikerét követően 2018-ben is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 19-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A TISPOL az EDWARD Nap alkalmával azt szeretné elérni, hogy valamennyi úthasználó - akár csak néhány percig is - gondolkodjon el, mennyire veszélyes a közúti közlekedés, milyen kockázatok érhetik őt a mindennapi közlekedés során, és gondolja át azt is, hogy saját magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni.

A szervezők az előző évek tapasztalataira építve úgy gondolják, hogy az EDWARD jelentős mértékben hozzájárulhat a közúti balesetek, a tragédiák és a súlyos közúti közlekedési balesetek további csökkentéséhez.

A TISPOL arra kér mindenkit – egyéni úthasználókat, gyalogosokat, kerékpárosokat, gépjárművek és egyéb közúti járművek vezetőit, önkormányzatokat, nemzeti kormányokat, állami szerveket, hatóságokat, tanintézeteket, valamint mindazokat, akiket érint és érdekel a közúti biztonság nemes ügye – hogy csatlakozzon hozzájuk, tegyen fogadalmat, és ezzel, valamint felelős közlekedési magatartás tanúsításával, hangoztatásával támogassa az EDWARD projekt célkitűzéseit. A TISPOL együttműködők millióival kívánja megvalósítani, hogy 2018. szeptember 19-én valóban egyetlen tragédia se következzen be az európai utakon.

A regisztrálásra, és ez egyéni csatlakozásra a projectedward.eu honlapon nyílik lehetőség. Ugyancsak itt tehetnek fogadalmat, ígéretet téve arra, hogy megtartják a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat, és erre másokat is ösztönöznek. A TISPOL a közösségi média kampányban az EDWARD Nap keretében videofilmet is készített, melyet ugyancsak a projectedward.eu internetes felületen tekinthetnek meg.

Eddigi eredmények

Az első, azaz 2016. szeptember 21-én megtartott EDWARD projekt során több mint 103.000 szervezet és magánszemély írta alá a fogadalmat a TISPOL honlapján, továbbá több mint 80 közlekedésbiztonsági intézkedést, eseményt és rendezvényt szerveztek Európa-szerte, beleértve az iskolákban és vállalatokban végrehajtott tájékoztató és figyelemfelkeltő tevékenységeket, workshopokat, konferenciákat és versenyeket. Emellett az EDWARD projekt anyagai a közösségi média kampány több mint 19 millió embert ért el.

 

A 2017. szeptember 21-ére meghirdetett második EDWARD Nap idején összesen 43 fő vesztette életét a kontinens közútjain (egyéb napokon 70 haláleset a napi átlag), míg 15 országban egyáltalán nem regisztráltak halálos balesetet. A rendezvény Twitter felületét 25 millióan látogatták meg, és az EDWARD számos országban bekerült a Top5 témakörök közé! Egy közlekedésbiztonsági esemény ekkora nemzetközi sikert még soha nem ért el! 


  • Közlekedik a család 2019-ben...

    Jelentkezzen Ön is családjával a nagy sikerű közlekedésbiztonsági vetélkedőre és nyerje meg a fődíjat, egy Škoda Fabia...  >>

  • Elindultak a...

    Útjukra bocsátottuk a KRESZmenőket, két barátot, akik mindenkinek ismerősek lehetnek, és a gyakori, veszélyt rejtő forgalmi szituációkba ajánlott biztonságos...  >>

  • Hétvégén jön az AMTS 2019!: mi is ott...

    Az év legnagyobb autós showja 2019-ben sem marad el, a programpaletta pedig a korábbi évekhez hűen gazdag és bőséges. Lássuk, milyen érdekességek várják azokat,...  >>