KöBE gyermekrajz pályázat
2018-09-06 09:57 | ORFK-OBB
Iskolakezdés idején ismét közlekedésbiztonsági rajzpályázatot hirdet a KöBE. A rajzok beküldésének határideje: október 08!

A gyermekbiztonságot évek óta kiemelten kezeli a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület, ezért minden évben újabb és újabb programokkal segíti ezt az igen fontos területet. Nyáron gyakorlati és elméleti oktatást nyújtó KRESZ-tábort szervezett a kisiskolásoknak.

Most ősszel, az iskolakezdés idején – immáron 7. éve – közlekedésbiztonsági rajzpályázatot hirdetett meg óvodásoknak és kisiskolásoknak, „Én és a közlekedési táblák!” címmel. Az Egyesület ennek támogatásához, s a legjobb rajzok szakszerű kiválasztásához ismét segítségül hívta a rajzpályázat népszerűsítését évek óta segítő egyszervolt.hu és traff.hu oldalakat.

A rajzpályázat célja, hogy a szülők és a pedagógusok segítségével a legkisebbek is elgondolkodjanak azon, vajon mit jeleznek azok a közlekedési táblák, amelyeket akkor látnak, amikor például átkelnek az úton, vagy épp a bicikliútra hajtanak. A pályázat résztvevőitől azt kérjük, hogy közlekedési helyzetekben rajzolják le, milyen táblákat ismernek, ezek mi mindenre figyelmeztetik őket, vagy akár az autósokat.

A legszebb, legkreatívabb rajzot október 8-ig beküldő ovis és sulis nyereménye egy-egy kerékpár, de sok más értékes, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ajándék is gazdára vár. Emellett a KÖBE külön játékos közlekedésbiztonsági ajándékcsomaggal díjazza a legtöbb rajzot beküldő óvodát és iskolát is!

 

A kiírás részletei a www.kobe.hu/rajzpalyazat oldalon és a KöBE Facebook oldalán (www.facebook.com/kobebiztosito) olvashatók.

 

  


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...