Kerékpárok és gépjárművek átadása
2018-08-31 13:00 | ORFK-OBB
Az ORFK-OBB 120 db kerékpárt, 35 db elektromos kerékpárt adott át az Országos Polgárőr Szövetség részére, míg a szakminisztérium gépjárművekkel és motoros formaruházattal segíti a polgárőrök munkáját.

2018. augusztus 31-én 12.30 órai kezdettel került sor arra az ünnepélyes eseményre, mely keretében Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány 120 db kerékpárt és 35 db elektromos kerékpár adott át az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) részére. A fentieken túl a közlekedési ügyekért felelős szakminisztérium részéről, Erb Szilvia főosztályvezető asszony által (Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztály) az OPSZ a közlekedés-biztonsági programok lebonyolításának végrehajtásához 3 db személygépjárművet, valamint a motoros polgárőr szolgálat ellátásához formaruházatot is kapott.

A járműveknek a sajtó nyilvánossága előtt, ünnepélyes keretek között történő átadására az ORFK Készenléti Rendőrség 1101 Budapest, Kerepesi út 47-49. szám alatt lévő objektumának alakuló terén került sor. A rendezvényen az OPSZ-t dr. Túrós András elnök, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságot pedig Óberling József r. ezredes, ügyvezető elnök, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője képviselte.

A kerékpárokat és az elektromos kerékpárokat a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából, a közlekedésbiztonság javításával összefüggő feladatainak teljesítésére fogja használni. Az eszközök közlekedésbiztonsági célú felhasználása a polgárőrök fokozottabb közterületi jelenlétében, a rendőr-polgárőr közös szolgálatellátás során a gyalogos, kerékpáros közlekedői csoport hatékonyabb ellenőrzésében nyilvánul meg.  

Az ORFK-OBB az elmúlt években kerékpárok és segédmotoros kerékpárok beszerzésével több alkalommal is támogatta a polgárőrök munkáját. Első alkalommal 2013 márciusában 200 db, 2014 decemberében 460 db, majd 2015 novemberében 258 db kerékpár átadásával 918-ra nőtt az OPSZ részére átadott kerékpárok száma. Emellett 2013 májusában 20 db, 2015 februárjában 30 db, 2016. áprilisában 41 db Honda, 2017-ben 37 db, idén májusban pedig további 40 db Piaggio segédmotoros kerékpár átadására került sor.

 Háttér

 


Vissza
  • Történelmi...

    A közúti halálozások számának alakulása Magyarországon 1957 és 2018...  

  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...