Mezőgazdasági járművezetők vetélkedője
2018-08-27 19:14 | ORFK-OBB
A Heves megyei Sarudon megtartott közlekedésbiztonsági vetélkedőn elméleti és gyakorlati tudásukat mérték össze a résztvevők.

Első alkalommal rendezte meg közösen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves Megyei Szervezete 2018. augusztus 23-án, Sarudon a mezőgazdasági gépjárművezetők közlekedésbiztonsági versenyét.

Czinege László r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány beszédében kihangsúlyozta, hogy a megyében kevés a mezőgazdasági járművezetőket érintő baleset, azonban a statisztika alapján elmondható, hogy a legtöbb a kanyarodás szabályainak megszegéséből adódik. Tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban többször változtak a KRESZ illetve a gépjárművek forgalomba helyezési és tartási szabályai, így a rendezvény fő célja a lassú járművel közúti forgalomban közlekedők elméleti és gyakorlati tudásának frissítése, elmélyítése volt.

A 10 versenyző KRESZ elméleti és műszaki kérdésből álló feladatlapot oldott meg, majd egy mezőgazdasági vontatóval, illetve egy hozzá kapcsolt forgózsámolyos, kéttengelyes pótkocsival időre teljesített 10 ügyességi feladatot.

A szakmai zsűri pontozása alapján az alábbi sorrend alakult ki:

1. Kobolák Krisztián (Szihalom)

2. Bordás Attila (Pusztataskony)

3. Kovács István (Bodony)

4. Nagy Szabolcs (Tarnaszentmiklós)

5. Brassó Ferenc (Szilvásvárad)

A Balesetmegelőzési Bizottság az első öt helyezettet értékes nyereménnyel díjazta és valamennyien emléklapot vettek át. (Fotók a képgalériában).

 

A rendezvényen az érdeklődők rendőrkutyás bemutatót is megnézhettek, valamint bűn-és balesetmegelőzési tanácsokat is kérhettek a rendőröktől, továbbá KRESZ -és bűnmegelőzési totót is kitölthettek. 


Vissza
  • Magyar rendőrtiszt a TISPOL...

    Zsinkai Elvira r. őrnagy személyében magyar tagja lett a TISPOL Végrehajtó...  

  • Uniós tagállamok...

    A legjobb közlekedésbiztonsági mutatóval az Egyesült Királyság rendelkezik, míg a bolgár és a román utakon a legnagyobb a halálozási...  

  • Minden esetben...

    Új preventív kampányt indított Nógrád megyében a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési...