Mezőgazdasági járművezetők vetélkedője
2018-08-27 19:14 | ORFK-OBB
A Heves megyei Sarudon megtartott közlekedésbiztonsági vetélkedőn elméleti és gyakorlati tudásukat mérték össze a résztvevők.

Első alkalommal rendezte meg közösen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves Megyei Szervezete 2018. augusztus 23-án, Sarudon a mezőgazdasági gépjárművezetők közlekedésbiztonsági versenyét.

Czinege László r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány beszédében kihangsúlyozta, hogy a megyében kevés a mezőgazdasági járművezetőket érintő baleset, azonban a statisztika alapján elmondható, hogy a legtöbb a kanyarodás szabályainak megszegéséből adódik. Tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban többször változtak a KRESZ illetve a gépjárművek forgalomba helyezési és tartási szabályai, így a rendezvény fő célja a lassú járművel közúti forgalomban közlekedők elméleti és gyakorlati tudásának frissítése, elmélyítése volt.

A 10 versenyző KRESZ elméleti és műszaki kérdésből álló feladatlapot oldott meg, majd egy mezőgazdasági vontatóval, illetve egy hozzá kapcsolt forgózsámolyos, kéttengelyes pótkocsival időre teljesített 10 ügyességi feladatot.

A szakmai zsűri pontozása alapján az alábbi sorrend alakult ki:

1. Kobolák Krisztián (Szihalom)

2. Bordás Attila (Pusztataskony)

3. Kovács István (Bodony)

4. Nagy Szabolcs (Tarnaszentmiklós)

5. Brassó Ferenc (Szilvásvárad)

A Balesetmegelőzési Bizottság az első öt helyezettet értékes nyereménnyel díjazta és valamennyien emléklapot vettek át. (Fotók a képgalériában).

 

A rendezvényen az érdeklődők rendőrkutyás bemutatót is megnézhettek, valamint bűn-és balesetmegelőzési tanácsokat is kérhettek a rendőröktől, továbbá KRESZ -és bűnmegelőzési totót is kitölthettek. 


  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>

  • TISPOL Alcohol&Drugs...

    Ezen a héten az autósok fokozott ittasság ellenőrzésekre számíthatnak...  >>