Ha vezet, soha ne igyon!
2018-07-27 12:05 | ORFK-OBB
Józanságra buzdít a Heineken és az ORFK-OBB közös közlekedésbiztonsági kampánya, mely nagykövete David Coulthard.

A Formula-1 pilóta egy sörgyár ittas vezetés elleni kampányának nagyköveteként az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnökének kihívását fogadta el; a gokartversennyel az alkohollal összefüggő közlekedési balesetekre hívták fel a figyelmet.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá 2018. július 27-én Budapesten az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a HEINEKEN Hungária a hazai közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, az ittas vezetés visszaszorítása és az alkohollal összefüggő közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében.

Magyarországon a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek 8,55%-át ittas állapotban okozták 2018. első hat hónapjában. 2017-ben az alkoholfogyasztással összefüggésbe hozható személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek közül 802 a személygépkocsi vezetők hibájából következett be. Ugyanebben az évben az ittas állapotban okozott balesetek 40 halálos áldozatot követeltek. A legfrissebb adatok szerint többen okoztak ittasan balesetet az idei év első felében, mint tavaly ugyanekkor, amikor 8,13% volt az arány.

Az aláíráson jelen volt David Coulthard, korábbi Formula-1 pilóta, akit Óberling József rendőr ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke gokartversenyre hívott ki. A versennyel az ittas vezetés veszélyeire kívánták felhívni a figyelmet. 

Az eseményen készült fotók megtekinthetők a képgalériában. 


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...