Jót tenni jó!
2018-06-29 12:35 | ORFK-OBB
A Nagyvátj család köszönőlevele Dr. Balogh János r., vezérőrnagy országos rendőrfőkapitány úrnak A"Közlekedik a család" vetélkedővel kapcsolatban.

Dr. Balogh János r. vezérőrnagy úr részére

Országos Rendőr-főkapitányság

 

Tisztelt Országos Rendőrfőkapitány Úr!

 

Szeretnénk megköszönni mindazt a szépet és jót, amit a Közlekedik a család programsorozat révén kaptunk!

2018. május 26-án első alkalommal vettünk részt a Közlekedik a család megyei vetélkedőjén, Nyíregyházán. A rádióból értesültünk a programról, a weboldalon regisztráltunk a versenyre. Négyfős családunk legkisebbje nem vett csupán részt a feladatokban életkora alapján, azonban nagyon lelkes szurkolónk maradt mindvégig.

A megyei fordulóban izgalmas kihívások elé néztünk valamennyi versenyszám kapcsán: gyermekünk a kerékpáros feladatban bizonyított, apa a vezetést vállalta, a KRESZ és elsősegély feladatokat közösen oldottuk meg. Nagyon sok új élménnyel és tudással gazdagodtunk, rendkívül jól szervezett versenyen bizonyíthattunk. A feladatok teljesítését követően mindkét gyermekünk gazdag ajándékcsomaggal térhetett haza, melyben közlekedésbiztonsági eszközök sokasága volt legnagyobb örömünkre, köszönet érte!

Vasárnap érkezett a telefonhívás, hogy vegyünk részt az eredményhirdetésen. Legnagyobb örömünkre a verseny győzteseként hirdettek ki minket. Hálásan köszönjük az 50 000 Ft értékű vásárlási utalványt és a SKODA ajándékcsomagot, valamint a Kupát, mely azóta is kiemelt helyen található a lakásban.

Örömmel készültünk és várakozással tekintettünk az országos verseny elé. Mindannyian fontosnak éreztük, hogy gyarapítsuk tudásunkat, remek közös időtöltés volt a KRESZ tesztek megoldása vagy az elsősegély-nyújtás gyakorlása. Számunkra nagyon fontosak a közös élmények, melyek erősítik összetartozásunkat. Akárcsak a tanulás, mely végigkíséri életünket, hisszük, hogy a szülői példamutatás mindennél fontosabb.

Az országos versenyre szombaton reggel indultunk, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára, Szikszai Tihamér rendőr alezredes úr kíséretében. Rendkívül jól szervezett program várt a családokra, nagyon nagy örömünkre 5 éves Maja lányunk számára is megannyi élményt tartogatott. Rendkívül gördülékenyen zajlottak az események, az indulásig még városnézésre is lehetőségünk nyílt. A feladatoknál mind az elméleti, mind a gyakorlati tudásunkról számot adhattunk, izgalmas helyzetekben mutathattuk meg mire vagyunk képesek. Legeredményesebben az autós ügyességi feladatokat teljesítettük, legemlékezetesebb számunkra az elsősegély-nyújtás maradt, ami igazán összehangolt csapatmunkát igényelt. Külön köszönettel tartozunk, hogy kislányunk felügyeletét is biztosították a versenyfeladat idején, mert nagyon félt a szimulált baleseti helyszíntől.

Az első nap fáradalmait a festői környezetben található Hunguest Grandhotel Galya szálloda családi szobáiban pihenhettük ki, a wellness igazi feltöltődést biztosított a következő versenynapra. Páratlanul szép környezetben zajlottak a versenyszámok mindkét nap, az egyes állomások között kedvünkre csodálhattuk a természet szépségét, szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadott minket. Az ellátás is igazán fenséges volt, bőséges választékban kínálták a finom ételeket és italokat. A vasárnap délutáni miskolctapolcai cukrászda látogatás megkoronázta a gasztronómiai élményeket.

A versenyen mindvégig teljes biztonságban éreztük magunkat, nagyon komfortos és jól felszerelt gépkocsival követhettük az itinert. Egy alkalommal elhagytuk a kijelölt útvonalat és túlmentünk a Siroki várnál, amikor hamarosan megcsörrent a telefon. Kollégájuk érdeklődött és azonnali segítséget ajánlott, hogy mielőbb folytathassuk utunkat. Köszönjük gondoskodó odafigyelésüket ezúton is!

Nagyon kedves beszélgetések is kötődnek a két naphoz, az esti csapatépítő játékok révén felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. Szerencsére fényképek is megörökítették az emlékezetes pillanatokat, melyet a Fodor család már el is juttatott a családoknak.

Valamennyi családdal egyetértünk abban, hogy jövőre is készülünk a Közlekedik a család vetélkedőre, és aki bejut az országos döntőbe, az mindenképpen nyer. Köszönjük szépen a döntő egyes állomásain és az eredményhirdetésen kapott mesés ajándékokat!

Hálásan köszönjük, hogy életre hívták és évről évre megrendezik a versenyt, bízunk abban, hogy sok – sok éven át részesei lehetünk majd ennek a kimagasló szakmai színvonalú, rendkívül jól szervezett családbarát programnak!

 

Nyíregyháza, 2018.06.28.

                                                           Tisztelettel:

 

                                                                       Nagyváti Péter, Nagyvátiné Szakács Mónika

                                                                                   Nagyváti Bence és Nagyváti Maja

 

  


  • Közlekedik a család 2019-ben...

    Jelentkezzen Ön is családjával a nagy sikerű közlekedésbiztonsági vetélkedőre és nyerje meg a fődíjat, egy Škoda Fabia...  >>

  • Elindultak a...

    Útjukra bocsátottuk a KRESZmenőket, két barátot, akik mindenkinek ismerősek lehetnek, és a gyakori, veszélyt rejtő forgalmi szituációkba ajánlott biztonságos...  >>

  • Hétvégén jön az AMTS 2019!: mi is ott...

    Az év legnagyobb autós showja 2019-ben sem marad el, a programpaletta pedig a korábbi évekhez hűen gazdag és bőséges. Lássuk, milyen érdekességek várják azokat,...  >>