Biztonságunk az Ön kezében van!
2018-06-22 07:59 | ORFK-OBB
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kampánya a közúton dolgozók életének, testi épségének védelmére hívja fel a figyelmet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megindította új közlekedésbiztonsági kampányát, mely szlogenje: „Biztonságunk az Ön kezében van!”.

Közlekedjen figyelmesen!

A kampány fő üzenete, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 32000 kilométernyi országos út kezeléséről gondoskodik. A közutakat használó járművezetők figyelmességükkel, magatartásukkal, közlekedési stílusukkal 3500 úton dolgozó biztonságáról döntenek. Az ezredforduló óta 17 közutas munkatárs vesztette életét munkaterületi balesetben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért arra kér minden közlekedőt, hogy tartsák meg a munkaterületek melletti sebességkorlátozásokat, és vezessenek fokozott figyelemmel munkatársaik mellett. Ne feledjék, az utakon apák, férjek, fiúk, nagyapák és barátok dolgoznak, akiket a nap végén hazavárnak!  Az utakon dolgozók biztonságos munkakörnyezetét Önök teremthetik meg, hiszen az ő biztonságuk az Ön kezében van!

Az ütközéscsillapítóknak haladásról

 

Tavaly január 01 óta 21 figyelmetlen sofőr csapódott az utakon dolgozókat védő ütközéscsillapítókba. A munkaterületek védelmét szolgáló ütközési energiaelnyelő berendezések nem minden esetben nyújtanak teljes biztonságot az úton dolgozó munkatársaink számára. Ezért fontos, hogy vezessen a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel, a megadott sebességhatáron belül és vigyázzon Ön is a közúton dolgozó munkatársakra. 


  • Használjon téli...

    Ha még nem tette, itt az ideje az abroncsok cseréjének! A téli gumiabroncsok jobb tapadást biztosítanak és rövidebb fékutat eredményeznek, és ezek által a balesetek...  >>

  • Októberi baleseti...

    Idén október végéig kizárólag a könnyű sérüléses közúti balesetek száma nőtt, kevesebb a súlyos sérült, de többen haltak meg az...  >>

  • Közlekedő kisokos...

    A gyermekek közlekedésre felkészülését segítő kiadványok 200 ezer példányban készültek...  >>