Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Tömegközlekedési járművezetők versenyeztek
2018-06-04 18:47 | ORFK-OBB
Villamos, autóbusz és trolibusz vezetők mérték össze elméleti tudásukat és gyakorlati képességeiket a fővárosban.

A BKV fennállásának 50. évfordulóját ünneplő egész éves programsorozat részeként megtartott rangos verseny - amelyre a helyi- és helyközi járatokat üzemeltető társaságok autóbusz, trolibusz és villamosvezetői neveztek - két napig tartotta izgalomban a szakma legjobbjait. A versenyző csapatok  június 1-jén, pénteken elméleti, szombaton pedig gyakorlati tudásukat vetették latba a győzelem érdekében. 


A legizgalmasabb órákat szombaton, a Hungária Villamos Kocsiszín melletti területen és a BKV  Zách utcai troli telephelyén élhették át a versenyzők és a nézők élőben, de az utóbbi helyszínen az érdeklődők óriás kivetítőn is figyelemmel kísérhették az eseményeket.
A 14 közlekedési társaság 32 autóbusz-, 9 villamos-és 7 trolibusz csapatának részvételével megrendezett Tömegközlekedési Járművezetők Országos Versenye a szombat délutáni eredményhirdetéssel befejeződött. Autóbusz kategóriában a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. csapata érdemelte ki az 1.helyet, munkatársaink itt 2. és 3. helyezést értek el. Villamos kategóriában az 1. és 2. helyezést BKV-s csapatok szerezték meg, itt a 3. helyezés a  Debreceni Közlekedési Zrt. csapatáé lett. Trolibusz kategóriában az 1. helyen a BKV Zrt. csapata, a 2. helyen a Debreceni Közlekedési Zrt., csapata végzett,  a 3. helyért járó elismerést pedig a BKV csapata vehette át.
Gratulálunk a nyerteseknek, díjazottaknak és mindazoknak, akik közreműködtek abban, hogy a verseny létrejöhessen.

A versenyhez tartozó képgalériát megtekintheti itt!

 

Előzmény

A BKV 2018. június első két napjára tűzte ki a tömegközlekedési járművezetők országos versenyének időpontját. A rendezvénynek – központi helyszínként – a fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetem adott otthont. A villamos, autóbusz és trolibusz sofőrök szakmai, közlekedési és közlekedésbiztonsági vetélkedőjén 2 főből álló csapatok versenyeztek.

A verseny két részből állt, az érintetteknek elméleti és gyakorlati versenyszámokat kellett teljesíteniük.

Az első napon, június 01-én a regisztrációt követően balesetvédelmi oktatásra került sor, majd 16. órakor kezdődött a hivatalos megnyitó ünnepség. A megnyitón az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságot Óberling József r. ezredes, az ORFK-Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke képviselte. A megnyitót követően kezdődött az elméleti verseny.

A rendezvény másnapján az érintetteknek gyakorlati feladatokat kellett teljesíteniük. A villamos, autóbusz és trolibusz vezetők természetesen a járműkategóriának megfelelő, eltérő feladatokat kellett végrehajtaniuk. Ezt megelőzően, a gyakorlati verseny előtt a versenypályát bejárták és a szervezők segítségével az egyes feladatokat tisztázták.

A versenyen a szabályok megtartását, a feladatok pontos végrehajtását pontozóbírók és versenybírók ellenőrizték.

A verseny csapatverseny, így az értékelés során a két fős csapatok tagjainak elméleti és gyakorlati eredményeit összesítették és ez határozta meg majd a végeredményt.

A tömegközlekedési járművezetők országos versenye az idén 50 éves jubileumát ünneplő BKV rendezvénysorozatába illeszkedett be. A szakmai berkekben népszerűvé vált rendezvény negyedszázados múltra tekint vissza. Akkor a BKV vállalati versenyeként indult járművezetői verseny hamarosan országos jellegűvé nőtte ki magát, és a Magyarországon helyi és helyközi közlekedést üzemeltető társaságok országos vetélkedőjévé vált. 


Vissza
  • Csaknem tízezer...

    Az egy hétig tartó nemzetközi sebességellenőrző kampány keretében hazánkban közel tízezer járművezetővel szemben indult...  

  • Baleseti helyzetértékelés július...

    2019. első hét havában gyakorlatilag valamennyi baleseti mutató kedvező értéket mutat az előző év azonos időszakával...  

  • Ismét nemzetközi ellenőrzés...

    A jövő héten a gyorshajtók kiszűrésére irányul a TISPOL „Speed” megnevezésű fokozott közúti ellenőrző akciója, mely kontinensünk túlnyomó részére kiterjed. ...