Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Tömegközlekedési járművezetők országos versenye
2018-06-02 14:51 | ORFK-OBB
Villamos, autóbusz és trolibusz vezetők mérik össze elméleti tudásukat és gyakorlati képességeiket ezen a hagyományos rendezvényen.

A BKV 2018. június első két napjára tűzte ki a tömegközlekedési járművezetők országos versenyének időpontját. A rendezvénynek – központi helyszínként – a fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetem ad otthont. A villamos, autóbusz és trolibusz sofőrök szakmai, közlekedési és közlekedésbiztonsági vetélkedőjén 2 főből álló csapatok versenyeznek.

A verseny két részből áll, az érintetteknek elméleti és gyakorlati versenyszámokat kell teljesíteniük. Az első napon, június 01-én a regisztrációt követően balesetvédelmi oktatásra került sor, majd 16. órakor kezdődött a hivatalos megnyitó ünnepség. A megnyitón az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságot Óberling József r. ezredes, az ORFK-Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke képviselte. A megnyitót követően kezdődött az elméleti verseny.

A rendezvény másnapján az érintetteknek gyakorlati feladatokat kell teljesíteniük. A villamos, autóbusz és trolibusz vezetők természetesen a járműkategóriának megfelelő, eltérő feladatokat kell teljesíteniük. Ezt megelőzően, a gyakorlati verseny előtt a versenypályát bejárják és a szervezők segítségével az egyes feladatokat tisztázzák.

A versenyen a szabályok megtartását, a feladatok pontos végrehajtását pontozóbírók és versenybírók ellenőrzik. A verseny csapatverseny, így az értékelés során a két fős csapatok tagjainak elméleti és gyakorlati eredményeit összesítik és ez határozza meg majd a végeredményt.

Valamennyi csapatnak sok sikert kívánunk a versenyzéshez!

Képek megtekinthetőek a galériában

Háttér

A tömegközlekedési járművezetők országos versenye az idén 50 éves jubileumát ünneplő BKV rendezvénysorozatába illeszkedik be. A szakmai berkekben népszerűvé vált rendezvény negyedszázados múltra tekint vissza. Akkor a BKV vállalati versenyeként indult járművezetői verseny hamarosan országos jellegűvé nőtte ki magát, és a Magyarországon helyi és helyközi közlekedést üzemeltető társaságok országos vetélkedőjévé vált. 


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...