Tömegközlekedési járművezetők országos versenye
2018-06-02 14:51 | ORFK-OBB
Villamos, autóbusz és trolibusz vezetők mérik össze elméleti tudásukat és gyakorlati képességeiket ezen a hagyományos rendezvényen.

A BKV 2018. június első két napjára tűzte ki a tömegközlekedési járművezetők országos versenyének időpontját. A rendezvénynek – központi helyszínként – a fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetem ad otthont. A villamos, autóbusz és trolibusz sofőrök szakmai, közlekedési és közlekedésbiztonsági vetélkedőjén 2 főből álló csapatok versenyeznek.

A verseny két részből áll, az érintetteknek elméleti és gyakorlati versenyszámokat kell teljesíteniük. Az első napon, június 01-én a regisztrációt követően balesetvédelmi oktatásra került sor, majd 16. órakor kezdődött a hivatalos megnyitó ünnepség. A megnyitón az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságot Óberling József r. ezredes, az ORFK-Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke képviselte. A megnyitót követően kezdődött az elméleti verseny.

A rendezvény másnapján az érintetteknek gyakorlati feladatokat kell teljesíteniük. A villamos, autóbusz és trolibusz vezetők természetesen a járműkategóriának megfelelő, eltérő feladatokat kell teljesíteniük. Ezt megelőzően, a gyakorlati verseny előtt a versenypályát bejárják és a szervezők segítségével az egyes feladatokat tisztázzák.

A versenyen a szabályok megtartását, a feladatok pontos végrehajtását pontozóbírók és versenybírók ellenőrzik. A verseny csapatverseny, így az értékelés során a két fős csapatok tagjainak elméleti és gyakorlati eredményeit összesítik és ez határozza meg majd a végeredményt.

Valamennyi csapatnak sok sikert kívánunk a versenyzéshez!

Képek megtekinthetőek a galériában

Háttér

A tömegközlekedési járművezetők országos versenye az idén 50 éves jubileumát ünneplő BKV rendezvénysorozatába illeszkedik be. A szakmai berkekben népszerűvé vált rendezvény negyedszázados múltra tekint vissza. Akkor a BKV vállalati versenyeként indult járművezetői verseny hamarosan országos jellegűvé nőtte ki magát, és a Magyarországon helyi és helyközi közlekedést üzemeltető társaságok országos vetélkedőjévé vált. 


Vissza
  • Magyar rendőrtiszt a TISPOL...

    Zsinkai Elvira r. őrnagy személyében magyar tagja lett a TISPOL Végrehajtó...  

  • Uniós tagállamok...

    A legjobb közlekedésbiztonsági mutatóval az Egyesült Királyság rendelkezik, míg a bolgár és a román utakon a legnagyobb a halálozási...  

  • Minden esetben...

    Új preventív kampányt indított Nógrád megyében a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési...