Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Robogók a polgárőröknek
2018-05-24 14:18 | ORFK-OBB
Az ORFK-OBB 40 db Piaggio típusú új segédmotoros kerékpárt szerzett be és adott át az Országos Polgárőr Szövetség képviselőinek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság (a továbbiakban: ORFK-OBB) 40 db Piaggio Liberty C54 típusú segédmotoros kerékpárt szerzett be az Országos Polgárőr Szövetség közlekedésbiztonsági tevékenységének támogatása érdekében. A segédmotoros kerékpárok OPSZ részére történő ünnepélyes, sajtó nyilvánossága előtti átadására 2018. május 24-én (csütörtökön) 11.00 órai kezdettel került sor a Készenléti Rendőrség alakuló terén.  

 

A kétkerekű járműveket az ORFK részéről Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át dr. Túrós Andrásnak, az OPSZ elnökének.

Az új robogókat a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából, a közlekedésbiztonság javításával összefüggő feladatainak teljesítésére fogja használni. Az eszközök közlekedésbiztonsági célú felhasználása a polgárőrök fokozottabb közterületi jelenlétében, a rendőr-polgárőr közös szolgálatellátás során a gyalogos, kerékpáros, segédmotoros kerékpáros közlekedői csoport hatékonyabb ellenőrzésében nyilvánul meg. 

A segédmotoros kerékpárok átadásával egyidejűleg a rendőrség szolgálati feladatok végrehajtásából kivont, használt személygépkocsikat is átadott a polgárőrségnek, a feladatok hatékonyabb végrehajthatósága érdekében. Ennek hátterében az áll, hogy a rendőrség új szolgálati gépjárműveket szerzett be és állított szolgálatba. A használt személygépkocsik így a jövőben is bűnüldözési, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti feladatokat fognak ellátni.

 

Háttér

Az ORFK-OBB az elmúlt években kerékpárok és segédmotoros kerékpárok beszerzésével több alkalommal is támogatta a polgárőrök munkáját. Első alkalommal 2013 márciusában 200 db, 2014 decemberében 460 db, majd 2015 novemberében 258 db kerékpár átadásával 918-ra nőtt az OPSZ részére átadott kerékpárok száma. Emellett 2013 májusában 20 db, 2015 februárjában 30 db, 2016. áprilisában 41 db Honda, 2017-ben pedig 37 db Piaggio segédmotoros kerékpár átadására került sor.

 

Az eseményről készített képek megtekinthetők a képgalériában! 


Vissza
  • Történelmi...

    A közúti halálozások számának alakulása Magyarországon 1957 és 2018...  

  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...