Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
25 éves az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál
2018-05-13 23:00 | ORFK-OBB
Ütős programokkal, versenyekkel, élő döntőkkel, díjátadókkal és közönségtalálkozókkal zárult az ország legnagyobb ifjúsági médiafesztiválja.

A DUE Médiahálózat idén 25. alkalommal rendezte meg Budapesten az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, a véleményvezér diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozóját. A május 11-én megrendezett fesztiválon kihirdették az év diákújságíróját, fotósát, videósát, a legjobb diáklapot és diákrádiót, illetve a NE DŐLJ BE! – Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt és a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt győzteseit is.

Fotó: Kecskeméti Dávid

 

Telt házas fesztivállal zárta az idei tanévet a diákújságírók közössége. A rangos eseményen két országos edukatív vetélkedő döntőjét is megtartották: a NE DŐLJ BE! – Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt legjobbjai 13 ezer induló közül kerültek ki, míg a Nagy Diák KRESZ-teszt versenyzői 14 ezer fiatal közül jutottak az élő döntőbe.

A NE DŐLJ BE! – Nagy Diák bűnmegelőzési Teszt díjazottjai:

I. helyezés: Rácz Dorina (Budapest)

II. helyezés: Bodor Gerda (Kiskunlacháza)

III. helyezés: Adamcsik Tamás

A Nagy Diák KRESZ teszten a legjobb teljesítményt nyújtották:

Főnyeremény: Bálint Szilárd (Vecsés) és Balogh Máté (Tamási)

Generali Különdíj: Gundel Károly Szakképző Iskola (Budapest)

 

Fotó: Pozsonyi Zita

 

A szervező DUE Médiahálózat csatlakozott a Családok Éve programsorozathoz is, melynek keretében a fesztiválon köszöntőt mondott Dr. Varga-Bajusz Veronika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságügyi főosztályvezetője. Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője köszöntötte a KRESZ-teszt résztvevőit, és bemutatta Nagy Ricsi, az X Faktor korábbi győztesének vadonatúj, Várnak még rád című klipjét, mely az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítségével készült és a fiatalok figyelmét hívja fel a szeszes italtól mentes közlekedésre.

A jubileumi eseményen a gálaműsor és a versenyek mellett közönségtalálkozók és előadások fokozták a hangulatot, így a résztvevők találkozhattak többek között Nagy Ervin, Kolovratnik Krisztián, Fehér Tibor és Farkas Franciska színészekkel-műsorvezetőkkel, D. Tóth Krisztával, Mészáros Antóniával, Puskás Petivel, valamint népszerű vloggerekkel, mint Simonffy Péter, a CultureGeeks vagy Lóci játszik. Személyesen megismerkedhettek Szarvas Józseffel, a Holnap tali és az Oltári csajok szereplőivel, Janicsák Vecával, Kiss Norbert és Nagy Dániel autóversenyzőkkel is. A Tudományok fellegvárában pedig fiatal tudósok, kutatók adták egymásnak a mikrofont.

  


Vissza
  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...  

  • Családok vetélkedtek...

    A „Közlekedik a család” területi szintű vetélkedőjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Venglovecz család...