Rendőrnap 2018
2018-04-23 20:58 | ORFK-OBB
Nagy látogatottságnak örvendett az ORFK-OBB standja a 2018. április 21-én megtartott Rendőrnapon.

Idén április 21-én hagyományos helyszínen, a fővárosi Városligetben került megrendezésre a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap. Az egész napos rendezvényen az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) is képviseltette magát, több együttműködő partnerének a bevonásával.

Az ORFK-OBB standján a hazai balesetmegelőzés meghatározó képviselőjének a tevékenységével, valamint az aktuális preventív kampányokkal, azok szükségszerűségével ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az ORFK-OBB standját Pintér Sándor úr, Magyarország belügyminisztere is megtisztelte látogatásával.

Jelen volt továbbá a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE), amely mintegy másfél évtizede együttműködő partnere az ORFK-OBB-nek. Az RSOE különböző programokkal készült a balesetmegelőzési tevékenység játékos bemutatására, valamint interaktív felületei által a programokon kívüli „köztes” időszakokban baleset-megelőzési spotokat, kisfilmeket tekinthettek meg a vendégek.

A Safety Hungary a korábbi évek gyakorlata szerint motoros szimulátorokkal jelent meg, míg a Pest Megyei Vöröskereszt aktivistái a rendelkezésre álló szabad területen elsősegély-nyújtási bemutatót tartottak, míg a gyermekeknek arcfestést is végeztek.

A rendőrnapi preventív események sorában szükséges megemlíteni a „Kapcsolj!” közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési programsorozatot, mely az ORFK-OBB és az RSOE közös szervezésében valósult meg, és a későbbiekben is több rendezvény helyszínén lesz elérhető.

 

További képek megtekinthetők a képgalériában

A „Kapcsolj!” programot honlapunkon külön cikkben ismertettük. 


  • Használjon téli...

    Ha még nem tette, itt az ideje az abroncsok cseréjének! A téli gumiabroncsok jobb tapadást biztosítanak és rövidebb fékutat eredményeznek, és ezek által a balesetek...  >>

  • Októberi baleseti...

    Idén október végéig kizárólag a könnyű sérüléses közúti balesetek száma nőtt, kevesebb a súlyos sérült, de többen haltak meg az...  >>

  • Közlekedő kisokos...

    A gyermekek közlekedésre felkészülését segítő kiadványok 200 ezer példányban készültek...  >>