Rendőrnap 2018
2018-04-23 20:58 | ORFK-OBB
Nagy látogatottságnak örvendett az ORFK-OBB standja a 2018. április 21-én megtartott Rendőrnapon.

Idén április 21-én hagyományos helyszínen, a fővárosi Városligetben került megrendezésre a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap. Az egész napos rendezvényen az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) is képviseltette magát, több együttműködő partnerének a bevonásával.

Az ORFK-OBB standján a hazai balesetmegelőzés meghatározó képviselőjének a tevékenységével, valamint az aktuális preventív kampányokkal, azok szükségszerűségével ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az ORFK-OBB standját Pintér Sándor úr, Magyarország belügyminisztere is megtisztelte látogatásával.

Jelen volt továbbá a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE), amely mintegy másfél évtizede együttműködő partnere az ORFK-OBB-nek. Az RSOE különböző programokkal készült a balesetmegelőzési tevékenység játékos bemutatására, valamint interaktív felületei által a programokon kívüli „köztes” időszakokban baleset-megelőzési spotokat, kisfilmeket tekinthettek meg a vendégek.

A Safety Hungary a korábbi évek gyakorlata szerint motoros szimulátorokkal jelent meg, míg a Pest Megyei Vöröskereszt aktivistái a rendelkezésre álló szabad területen elsősegély-nyújtási bemutatót tartottak, míg a gyermekeknek arcfestést is végeztek.

A rendőrnapi preventív események sorában szükséges megemlíteni a „Kapcsolj!” közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési programsorozatot, mely az ORFK-OBB és az RSOE közös szervezésében valósult meg, és a későbbiekben is több rendezvény helyszínén lesz elérhető.

 

További képek megtekinthetők a képgalériában

A „Kapcsolj!” programot honlapunkon külön cikkben ismertettük. 


  • Közlekedik a család 2019-ben...

    Jelentkezzen Ön is családjával a nagy sikerű közlekedésbiztonsági vetélkedőre és nyerje meg a fődíjat, egy Škoda Fabia...  >>

  • Elindultak a...

    Útjukra bocsátottuk a KRESZmenőket, két barátot, akik mindenkinek ismerősek lehetnek, és a gyakori, veszélyt rejtő forgalmi szituációkba ajánlott biztonságos...  >>

  • Hétvégén jön az AMTS 2019!: mi is ott...

    Az év legnagyobb autós showja 2019-ben sem marad el, a programpaletta pedig a korábbi évekhez hűen gazdag és bőséges. Lássuk, milyen érdekességek várják azokat,...  >>