Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Rendőrnap 2018
2018-04-23 20:58 | ORFK-OBB
Nagy látogatottságnak örvendett az ORFK-OBB standja a 2018. április 21-én megtartott Rendőrnapon.

Idén április 21-én hagyományos helyszínen, a fővárosi Városligetben került megrendezésre a VIII. Országos Rendőr- és Tűzoltónap. Az egész napos rendezvényen az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) is képviseltette magát, több együttműködő partnerének a bevonásával.

Az ORFK-OBB standján a hazai balesetmegelőzés meghatározó képviselőjének a tevékenységével, valamint az aktuális preventív kampányokkal, azok szükségszerűségével ismerkedhettek meg az érdeklődők. Az ORFK-OBB standját Pintér Sándor úr, Magyarország belügyminisztere is megtisztelte látogatásával.

Jelen volt továbbá a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE), amely mintegy másfél évtizede együttműködő partnere az ORFK-OBB-nek. Az RSOE különböző programokkal készült a balesetmegelőzési tevékenység játékos bemutatására, valamint interaktív felületei által a programokon kívüli „köztes” időszakokban baleset-megelőzési spotokat, kisfilmeket tekinthettek meg a vendégek.

A Safety Hungary a korábbi évek gyakorlata szerint motoros szimulátorokkal jelent meg, míg a Pest Megyei Vöröskereszt aktivistái a rendelkezésre álló szabad területen elsősegély-nyújtási bemutatót tartottak, míg a gyermekeknek arcfestést is végeztek.

A rendőrnapi preventív események sorában szükséges megemlíteni a „Kapcsolj!” közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési programsorozatot, mely az ORFK-OBB és az RSOE közös szervezésében valósult meg, és a későbbiekben is több rendezvény helyszínén lesz elérhető.

 

További képek megtekinthetők a képgalériában

A „Kapcsolj!” programot honlapunkon külön cikkben ismertettük. 


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...