Bike Weekend
2018-04-05 20:49 | ORFK-OBB
2018. április 07-08-án új helyszínen, a fővárosi Vasúttörténeti Parkban rendezik meg a nagyszabású családi kerékpáros rendezvényt.

Ha lassan is, de beköszöntött az igazi tavasz, mely egyben a kerékpáros szezon kezdetét is jelenti. Nem véletlen, hogy a Bike Weekend idei rendezvényét a szervezők éppen az április 07-08-i hétvégére időzítették, hiszen a tavaszi kellemes időjárás mellett ekkorra már a legtöbb kerékpáros előkészítette a járművét, és túl is van az első kilométereken.

A Bike Weekend-nek idén a budapesti Vasúttörténeti Park ad otthont. A rendezvényre látogatók számos program közül válogathatnak. Találkozhatnak a legismertebb kerékpár gyártókkal, azok legújabb modelljeivel, a legkorszerűbb kiegészítő és biztonsági felszerelésekkel. Az érdeklődők hasznos tanácsokat kaphatnak többek között a kerékpár vásárlással kapcsolatban és a legújabb modelleket akár ki is próbálhatják a helyszínen kialakított tesztpályán. A szervezők gondoltak a nem kerékpározó családtagokra is, így garantáltan ők sem fognak unatkozni.

 

A kerékpárosok köztudottan a közúti közlekedés védtelen képviselői, ezt a baleseti statisztikák is egyértelműen mutatják. Ezért nagyon fontos, hogy egy ilyen kerékpáros rendezvényen a személyes biztonság, a biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése is szerepet kapjon.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság részt vesz az idei Bike Weekend-en, és preventív tanácsokkal,  sokoldalú felvilágosító és kommunikációs tevékenységével hívja fel a figyelmet arra, hogy a balesetek alapvetően emberi hibára vezethetők vissza, így azok kiküszöbölésével, a szabályok megtartásával elviekben minden egyes sérülés és haláleset megelőzhető! A szabályok megtartásán túlmenően a kerékpáros balesetek és sérülések megelőzésének másik két legfontosabb tényezője a láthatóság biztosítása, valamint a fejvédő viselése.

További részleteket, információkat olvashat a rendezvény honlapján. 


  • Új mentőhajó a...

    A fürdőzők és a vizisportolók nagyobb biztonságban érezhetik magukat a Dunán az új alapítványi mentőhajó...  >>

  • Balesetmegelőzési...

    A héten került sor a területi (megyei, fővárosi) közlekedésrendészeti szervek balesetmegelőzési főelőadóinak tavaszi...  >>

  • Sebességcsökkentés...

    A lakott területen kívüli utakon csökkentették a megengedett legnagyobb...  >>