Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Közlekedik a család 2018-ban is
2018-03-26 11:05 | ORFK-OBB
A Családok évében is folytatódik a népszerű közlekedésbiztonsági vetélkedő. A legügyesebben közlekedő család Škodát nyerhet.

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbnak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. Ez a gondolat hívta életre hét esztendővel ezelőtt a 90-es években is már nagy sikert aratott „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervez az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával.  2017-ben már közel ezer család küzdött meg egymással a megyei selejtezőkön és végül az országos döntőn a legjobb húsz az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó ŠKODA személyautóért.

A visszajelzések, az érdeklődők számának folyamatos növekedése arra ösztönözte a szervezőket, hogy idén is megrendezzék ezt a versenyt. A 2018 áprilisában induló vetélkedőre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet majd, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Érdemes lesz ismét elindulni az autós, illetve kerékpáros ügyességi feladatokat felsorakoztató, valamint műszaki és elsősegélynyújtási ismereteket felmérő megmérettetésen, mert az immár hetedik Közlekedik a család erőpróba fődíja, egy ŠKODA RAPID Family személygépkocsi lesz.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság ezzel a játékos versennyel is szeretné felhívni minél több ember figyelmét a biztonságos közlekedés alapvető tudnivalóira.

A 2018-as Közlekedik a család területi versenyeinek időpontjai a következők:

2018. április 14.         Tatabánya, Békéscsaba

2018. április 21.          Budapest

2018. április 22.          Szeged

2018. május 12.          Cegléd, Győr, Miskolc, Pécs

2018. május 26.          Nyíregyháza, Eger, Veszprém, Szekszárd

2018. május 27.          Nyíregyháza, Debrecen

2018. június 2.            Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét

2018. június 9.            Szombathely, Zalaegerszeg, Kaposvár, Salgótarján

A versenyre való jelentkezés módjáról, a pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről hamarosan a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon lehet bővebb információkat találni.

A verseny honlapján 2018. április 30. és 2018. június 3. között ötfordulós közlekedésbiztonsági vetélkedőn lehet részt venni. Ehhez a regisztrációt követően fordulónként hat kérdést kell megválaszolni. A feladatok kiértékelését követően az egyes fordulókat hibátlanul teljesítők között 1 db 10.000 Ft értékű üzemanyag-utalványt, 1 db hordozható Bluetooth hangszórót, 1db Europe Assistance Autó SOS Bázis csomagot, illetve 1 db 10.000 Ft értékű ŠKODA ajándékcsomagot sorsolunk ki. Az ötödik fordulót követően a hibátlan válaszadók között kisorsolunk egy egyhetes tesztvezetést. A gépkocsit a ŠKODA márkaképviselettel történt egyeztetést követően vehetik át.

Idén a „Közlekedik a család” vetélkedőt a „Családok Éve” programjain belül rendezik meg.

 

Magyarország Kormánya a családbarát közgondolkodás széles körű elterjesztése érdekében a 1691/2017. (IX.12.) Korm. határozattal a 2018. évet a Családok Évének nyilvánította. A kormányzati döntés hátteréről, a demográfiai helyzet alakulásáról, a családbarát környezet megteremtésének szükségességéről, valamint az országszerte végrehajtásra kerülő programokról az Emberi Erőforrások Minisztériuma gondozásában elérhető http://csaladokeve.hu/ linken olvashatnak az érdeklődők.

  


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...