Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Zero baleset a cél
2018-03-06 17:40 | ORFK-OBB
A Continental Vision Zero koncepció célja, hogy hosszútávon nullára csökkentse a halálos kimenetelű, közúti balesetek számát.

Jó lenne, ha nem lennének balesetek. Mivel azokat a közlekedők javarészt maguk okozzák, így a vezető technológiai cégek, közöttük a nem csak autóabroncsokkal foglalkozó Continental, a balesetmentes közlekedés kulcsát az emberi tényező kiiktatásában látja. Komoly fejlesztési programot futtatnak az autonóm rendszerek felépítésére, azok infrastrukturális igényeinek a felmérésére. 

Berzai Zsolt r. alezredes, ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály, Balesetmegelőzési Osztály mb. vezetője a sajtótájékoztatón kiemelte a gépjárművek jó műszaki állapotának fontosságát

Azonban a napi közlekedésben is adódnak esetenként kellemetlen, megjósolhatatlan szituációk, amelyen nem segíthet az önvezető funkció sem. Például a defekt, vagy egy váratlan meghibásodás. Ezekben az esetekben az egyetlen közös, hogy akár vezetnek, akár nem, a járműtulajdonosok minél gyorsabban és egyszerűbben szeretnének megoldáshoz jutni a szorult helyzetben. Így a Continental Hungaria Kft. 2018. március közepétől dobja piacra a különösebb csúcstechnikát nem, csak jó üzleti partnert igénylő „3x-os biztonság 1 áráért” szlogennel ellátott, ContiSafe3 szolgáltatási csomagját. 

A ContiSafe3 szolgáltatási csomag három elemből áll. A defektgaranciával a sérült abroncs javítása ill. cseréje oldható meg, a Europ Assistance által egész Európára kiterjedő autómentési szolgáltatások vehetők igénybe. Ez utóbbi jelentősége, hogy a defektet elszenvedő autóvezetőnek lényegesen kevesebb időt kell az út szélén töltenie balesetveszélyes helyzetben. A harmadik elem, a balesetbiztosítás segítségével az autó minden utasának költségei megtéríthetők egy esetleges baleset esetén. 

ContiSafe3 szolgáltatási csomag igénybevételéhez a járműtulajdonosoknak vásárolniuk kell egy garnitúra (minimum 4db), Continental csoporthoz tartozó gumiabroncsot online, vagy személyesen, és valamely szerződött partnernél felszereltetni. Ekkor a szolgáltatási csomag 2990 forintért vásárolható meg, amely a regisztrációtól számított 2 éven át él.

  


Vissza
  • Csatlakozzon Ön...

    Csatlakozzon az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez és tegyen fogadalmat annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2019. szeptember 26-án!...  

  • Egy nap halálos áldozatok...

    2019-ben is lesz EDWARD Nap. A TISPOL magyar nyelvű videoüzenetben fordult a hazai...  

  • Gyalogos balesetek...

    2010 óta a gyalogosokat érintő közúti balesetek és halálozások száma csökkent. Tavaly 165 gyalogos vesztette életét az...