Újév – áldozatokkal!
2018-01-02 16:03 | GI
Szilveszter napján nem történt halálos kimenetelű közúti baleset a hazai utakon. Az új év első napján viszont két halálos baleset is történt.

Az évforduló két napja sem múlt el személysérüléses közúti balesetek nélkül, ugyanakkor szerencsére az átlagosnál kevesebb halálos balesethez vonultak ki a hatóságok. Az óév utolsó napján, december 31-én – az ORFK Főügyelet napi jelentései alapján – senki nem vesztette életét közúti közlekedési balesetben Magyarország közútjain. Ugyanakkor 12 súlyos, és 15 könnyű sérüléses baleset helyszínére riasztották a balesethelyszínelő járőröket.

A fentiek mellett további 76 esetben kérték a rendőrök intézkedését olyan balesetnél, ahol személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett (ebben az esetben a KRESZ szerint nem kötelező a rendőrség értesítése).

Az új év első napjának baleseti krónikáját sajnos két tragédia árnyékolja be. Az első eset a főváros II. kerületében, a Hűvösvölgyi út elején történt, ahol 06 óra 49 perckor egy férfi lépett a közeledő villamos elé a sínekre. A baleset következtében a gyalogos a helyszínen életét vesztette.

A másik tragédia a Pest megyei Rád község belterületén történt, ahol 16 óra 47 perckor egy férfi az általa vezetett személygépkocsival áttért a menetirány szerinti baloldalra, s összeütközött a szemből érkező menetrendszerinti autóbusszal. Az ütközést követően az árokba sodródó személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette.

A fenti tragédiák mellett 2018. január 01-én 6 súlyos, valamint 14 könnyű sérüléses közúti baleset is történt, míg 58 alkalommal anyagi káros balesethez vonultak ki a rendőrök.

 

Kérünk minden közlekedőt, gyalogosokat, járművezetőket és utasokat egyaránt, hogy figyelmesen közlekedjenek a téli időszakban, és mindenkor tartsák meg a közlekedési szabályokat, hiszen az a balesetek megelőzésének legfőbb alapja! 


  • Sebességcsökkentés...

    80 km/h-re csökken a maximális sebesség a francia főútvonalakon, ahol a haladási irányok elválasztására nincsenek fizikai...  >>

  • Európai ellenőrzések...

    Idén is számíthatnak a gépjárművezetők európai szintű közúti ellenőrzésekre. A TISPOL 2018-ban kilenc nemzetközi akció végrehajtását...  >>

  • Tartsa...

    A szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés...  >>