Vezetéstechnikai nap
2017-11-26 11:35 | GI
Zalaegerszegen az őszi-téli járművezetés specialitásait, a járművek felkészítését és átvizsgálását, valamint a passzív biztonsági eszközök fontosságát hangsúlyozták a hétvégi rendezvényen.

Az őszi - téli időjárás során megváltozott útviszonyok (csúszós útburkolat, falevelek, eső, hó, jég) eltérő vezetéstechnikai tudást igényelnek, mint a nyári körülmények közötti vezetés. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Városi Baleset-megelőzési Bizottság, valamint a Magyar Autóklub Zalaegerszegen közlekedésbiztonsági programmal várta az érdeklődőket 2017. november 18-án. A baleset-megelőzést szolgáló rendezvényen gyerekek és felnőttek is kipróbálhatták a „biztonsági öv szimulátort”, ami azt mutatta meg, hogy egy 50 km/h sebességű ütközésnél mekkora energiát képes elnyelni a biztonsági öv, illetve milyen energiák érik az embert becsapódáskor.

A jogosítvánnyal rendelkezők, oktató gépjárművel rövid városi vezetésen mérhették fel a vezetési tudásuk szintjét, autós ügyességi pályán tolatási és parkolási gyakorlatokat végezhettek, és technikai jó tanácsokkal is ellátták őket a rendezvény szervezői. A legérdekesebb feladatnak azonban a „bolygókerekes autó” – SCID CAR kipróbálása bizonyult, melynek segítségével biztonságos és felügyelt körülmények között, a megcsúszott autó viselkedését ismerhették meg a vállalkozó kedvű emberek.

 

A program keretén belül térítésmentesen vizsgálták át az autókat a szakemberek, a biztonságos közlekedés és műszaki állapot érdekében. 


  • Truck&Bus ellenőrzések...

    A tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát ellenőrzik Európa 28 országában, közöttük Magyarországon...  >>

  • Részvétel kilenc európai...

    Idén a rendőrség a TISPOL által szervezett európai-szintű közúti ellenőrzések mindegyikében részt vesz. Íme a hazai végrehajtások...  >>

  • Felelőtlenség az...

    Januárban a személysérüléses közúti balesetek száma és a balesetben meghalt személyek száma nőtt, ugyanakkor az ittasan okozott balesetek arányában csökkenés...  >>