Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Vezetéstechnikai nap
2017-11-26 11:35 | GI
Zalaegerszegen az őszi-téli járművezetés specialitásait, a járművek felkészítését és átvizsgálását, valamint a passzív biztonsági eszközök fontosságát hangsúlyozták a hétvégi rendezvényen.

Az őszi - téli időjárás során megváltozott útviszonyok (csúszós útburkolat, falevelek, eső, hó, jég) eltérő vezetéstechnikai tudást igényelnek, mint a nyári körülmények közötti vezetés. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Városi Baleset-megelőzési Bizottság, valamint a Magyar Autóklub Zalaegerszegen közlekedésbiztonsági programmal várta az érdeklődőket 2017. november 18-án. A baleset-megelőzést szolgáló rendezvényen gyerekek és felnőttek is kipróbálhatták a „biztonsági öv szimulátort”, ami azt mutatta meg, hogy egy 50 km/h sebességű ütközésnél mekkora energiát képes elnyelni a biztonsági öv, illetve milyen energiák érik az embert becsapódáskor.

A jogosítvánnyal rendelkezők, oktató gépjárművel rövid városi vezetésen mérhették fel a vezetési tudásuk szintjét, autós ügyességi pályán tolatási és parkolási gyakorlatokat végezhettek, és technikai jó tanácsokkal is ellátták őket a rendezvény szervezői. A legérdekesebb feladatnak azonban a „bolygókerekes autó” – SCID CAR kipróbálása bizonyult, melynek segítségével biztonságos és felügyelt körülmények között, a megcsúszott autó viselkedését ismerhették meg a vállalkozó kedvű emberek.

 

A program keretén belül térítésmentesen vizsgálták át az autókat a szakemberek, a biztonságos közlekedés és műszaki állapot érdekében. 


  • Új autókat kapnak a...

    Az Egyesült Államok rendőrautóinak közel kétharmadát a Ford szállítja, aki most a klasszikus modellek helyett SUV-ba ültetné át a...  >>

  • Vigyázunk a...

    Egy héten belül két idős gyalogos vesztette életét közlekedési balesetben....  >>

  • Havazásra...

    Kedd este és szerdán újabb jelentősebb hóesésre és így télies útviszonyokra számíthatnak a...  >>