Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Egy nap a gyerekekért!
2017-11-20 11:38 | GI
AZ UNICEF kezdeményezésére egy napra a gyerekek kerültek reflektorfénybe.

2017. november 20-án, az ENSZ gyermekjogi egyezménye elfogadásának évfordulóján, az UNICEF kezdeményezésére a világ minden országában a gyermekeké a főszerep: ők kerülnek a középpontba a felnőttek helyett vagy mellett, a médiában, a vállalkozások világában, a sport és a szórakoztatás területén. Ezen a „fordított napon” kettős céllal teszik ezt: egyfelől azért, hogy felhívják a figyelmet a világ nehéz sorsú gyermekeinek helyzetére; másrészt, hogy hallassák a hangjukat az őket érintő ügyekben, és rávilágítsanak arra, hogy felelősséggel gondolnak a jövőre.

Magyarországon idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az eseményt az UNICEF Magyarország (UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány), melynek sikeres lebonyolítása érdekében a Rendőrség támogatását is kérték.

Az UNICEF Magyarország programjához kapcsolódóan az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a gyermekek közlekedésbiztonságát szem előtt tartva – a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve – 2017. november 20-án 10.00 és 15.00 óra között a MiniPolisz játékvárosban (1061 Budapest, Király utca 8-10. 1. emelet) 120 gyermek (2. osztályos általános iskolás diákok) részére látványos és interaktív preventív programmal készültek.

Az adott nap reggelén, Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány a Rendőrségi Igazgatási Központban található irodájában fogadta Dr. Tausz Katalint, az UNICEF Magyarország képviselőjét, valamint a Fóti Garay János Általános Iskola két 2. osztályos tanulóját.

Az iskolás kislány és az iskolás fiú „mini rendőr egyenruhába” öltöztetve ismerkedett a rendőri munka jellegeivel - a kötetlen találkozón az információkat személyesen az országos rendőrfőkapitány úrtól hallhatták – majd a tanulók járőrautóval lettek átszállítva a Minipolisz játékvárosba.

A nap mottója: WorldChildrensDay – „Egy nap gyerekekkel a gyerekekért”.

 

Az eseményen készült fotók megtekinthetők a képgalériában.

  


  • Új autókat kapnak a...

    Az Egyesült Államok rendőrautóinak közel kétharmadát a Ford szállítja, aki most a klasszikus modellek helyett SUV-ba ültetné át a...  >>

  • Vigyázunk a...

    Egy héten belül két idős gyalogos vesztette életét közlekedési balesetben....  >>

  • Havazásra...

    Kedd este és szerdán újabb jelentősebb hóesésre és így télies útviszonyokra számíthatnak a...  >>