Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Motoros tréning Salzburgban
2017-11-02 08:22 | GI
Nemzetközi motorkerékpáros képzést tartottak Ausztriában, amelyen magyar motoros rendőrök is részt vettek.

A speciális szakmai rendezvényt 2017. szeptember 4 és 7 között tartották Salzburgban a Salzburgringen. A közúti közlekedésbiztonság fejlesztésére irányuló képzésen több ország rendőrei vettek részt. Rendőrök érkeztek például Németországból, Olaszországból, Luxemburgból, Csehországból, Szerbiából és Magyarországról. Hazánkat a Budapesti Rendőr-főkapitányság motorkerékpáros járőrei képviselték.

A képzés célja a motorkerékpározás gyakorlati ismereteinek elmélyítése, a járműkezelés továbbfejlesztése, és egyes manőverek begyakorlása volt, ennek megfelelően a részt vevő motorosok alapvetően technikai és taktikai jellegű feladatokkal szembesültek. A képzés keretében nagy hangsúlyt fektettek a kanyarodási technikák fejlesztésére és gyakorlására, melyet az Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Grossglockner-re vezető úton gyakorolhattak a rendőrök. A rendezvény – a tréning mellett – nagyszerű terepet nyújtott a szakmai tapasztalatok cseréjének, az országonként nem ritkán eltérő intézkedési gyakorlatok megismerésének, valamint az emberi kapcsolatok ápolásának, hiszen az ilyen több napos események során jó kapcsolatok, barátságok is kialakulnak.

A magyar motorkerékpáros rendőröket Európa-szerte nagy tisztelet övezi, hiszen a szakmai motoros versenyeken a magyar rendőrök évtizedek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, példaképpen említve az IPMC motoros versenyeit (mely egyben Európa Bajnokságnak is számít), ahol a magyarok a legtöbb első helyezést érték el, egyéni és csapat versenyszámokban egyaránt. A magyar motoros rendőrök különösen jó baráti viszonyt ápolnak az osztrák kollégáikkal.

Az ausztriai Salzburgring számos vezetéstechnikai tréningnek ad otthont, s az osztrák rendőrök is gyakran tartanak ott különböző gyakorlati képzéseket, nemzeti és nemzetközi viszonylatban egyaránt.

 

A magyar csapatról készült fotók megtekinthetők a képgalériánkban. 


Vissza
  • Történelmi...

    A közúti halálozások számának alakulása Magyarországon 1957 és 2018...  

  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...