Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Őszi-téli felkészülés
2017-10-24 08:38 | ORFK-OBB
Közlekedésbiztonsági Családi Nap keretében ingyenes jármű átvizsgálás, színes programok, vetélkedők és ajándékok vártak mindenkit 2017. október 21-én Nyíregyházán, a Nyír Plaza parkolójában.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Balesetmegelőzési Bizottság együttműködő partnereivel 2017. október 21-én 10-16 óráig közlekedésbiztonsági családi napot szervezett a Nyír Plaza bevásárlóközpontban és parkolójában. A közös akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a gépjárművek őszi-téli átállásának szükségességére, és ösztönözzék a járművezetőket annak mielőbbi végrehajtására. A szakemberek ugyanis fontosnak tartják, hogy már a tél beállta előtt minden jármű biztonsággal közlekedjen a közutakon.

A rendezvényen megjelenteknek rendőrök nyújtottak segítséget a folyadékszint és fagyálló ellenőrzésében, szükség esetén figyelmeztették a sofőröket az okmányok érvényességének lejártára. A Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálták meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrizték a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát.

Ezalatt a családtagok és a várakozók sem unatkoztak: a kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó-foglalkozás várta, a nagyobbak pedig kipróbálhatták a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve a vállalkozó szelleműek a KRESZ-tudásukat tesztelhették. Az őszi-téli felkészítést segítő akció programja magában foglalta a „Látni és látszani” országos kampányt is, melynek keretében a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok vezetői ingyenesen élhettek azzal lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják. 


Vissza
  • Európai szintű tehergépkocsi és...

    A legnagyobb közúti gépjárművek forgalmát ellenőrzik kontinensünk országaiban egy héten át, közöttük Magyarországon...  

  • Ötödével csökkent a halálos áldozatok...

    A személysérüléses közúti balesetek, a halálos áldozatok, valamint a sérültek számának csökkenése jellemzi 2019. első hat hónapjának baleseti...  

  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...