Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Nulla
2017-09-21 20:12 | GI
Flashmobot tartottak az általános iskolások az EDWARD-nap alkalmából, hogy felhívják a közlekedők figyelmét: a halálos áldozatokat követelő balesetek megelőzhetők.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) által indított programot 2017. szeptember 21-én 9 órakor rendezték meg Budapesten, a Deák Diák Általános Iskolában. A projekt célja, hogy ezen a napon Európában egy halálos áldozata se legyen a közúti közlekedési baleseteknek (European Day Without A Road Death).

Író Zoltán fotói (a galériában megtekinthető a képsorozat)

A megnyitón részt vett Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője és dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere.

A kampány üzenetét a gyermekek egy flashmobbal szimbolizálták: 350 láthatósági mellényt viselő diák állt hosszú perceken keresztül egy nullát formáló alakzatban az iskola épületében. Az előadással azt demonstrálták, hogy a közúti tragédiák nagy része körültekintéssel és felelős magatartással elkerülhető.

 

Biztonság hete programsorozat péntekig folytatódik. 


  • Húszéves a...

    Az ünnepélyes rendezvényen az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság is képviseltette...  >>

  • Balesethelyszínelők országos...

    A Nógrád megyei Szécsényben véget és a balesethelyszínelők országos versenye. Az elméleti és gyakorlati versenyszámokat követően a nyertesek átvehették az...  >>

  • Focus on the Road...

    A figyelmetlen közlekedés és a figyelemelvonó tényezők első alkalommal állnak az európai közúti ellenőrzések...  >>