Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Nulla
2017-09-21 20:12 | GI
Flashmobot tartottak az általános iskolások az EDWARD-nap alkalmából, hogy felhívják a közlekedők figyelmét: a halálos áldozatokat követelő balesetek megelőzhetők.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) által indított programot 2017. szeptember 21-én 9 órakor rendezték meg Budapesten, a Deák Diák Általános Iskolában. A projekt célja, hogy ezen a napon Európában egy halálos áldozata se legyen a közúti közlekedési baleseteknek (European Day Without A Road Death).

Író Zoltán fotói (a galériában megtekinthető a képsorozat)

A megnyitón részt vett Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője és dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere.

A kampány üzenetét a gyermekek egy flashmobbal szimbolizálták: 350 láthatósági mellényt viselő diák állt hosszú perceken keresztül egy nullát formáló alakzatban az iskola épületében. Az előadással azt demonstrálták, hogy a közúti tragédiák nagy része körültekintéssel és felelős magatartással elkerülhető.

 

Biztonság hete programsorozat péntekig folytatódik. 


  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>

  • TISPOL Alcohol&Drugs...

    Ezen a héten az autósok fokozott ittasság ellenőrzésekre számíthatnak...  >>