Nulla
2017-09-21 20:12 | GI
Flashmobot tartottak az általános iskolások az EDWARD-nap alkalmából, hogy felhívják a közlekedők figyelmét: a halálos áldozatokat követelő balesetek megelőzhetők.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) által indított programot 2017. szeptember 21-én 9 órakor rendezték meg Budapesten, a Deák Diák Általános Iskolában. A projekt célja, hogy ezen a napon Európában egy halálos áldozata se legyen a közúti közlekedési baleseteknek (European Day Without A Road Death).

Író Zoltán fotói (a galériában megtekinthető a képsorozat)

A megnyitón részt vett Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője és dr. Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere.

A kampány üzenetét a gyermekek egy flashmobbal szimbolizálták: 350 láthatósági mellényt viselő diák állt hosszú perceken keresztül egy nullát formáló alakzatban az iskola épületében. Az előadással azt demonstrálták, hogy a közúti tragédiák nagy része körültekintéssel és felelős magatartással elkerülhető.

 

Biztonság hete programsorozat péntekig folytatódik. 


  • Fókuszban a gyermekek...

    Naponta két gyermek veszíti az életét az európai...  >>

  • Terjednek a 3D hatású...

    Már a németországi Braunschweig városában is kialakítottak 3D vizuális hatású kijelölt gyalogosátkelőhelyet, és hamarosan az ausztriai Linz-ben is találkozhatunk...  >>

  • 16 fővel kevesebb halálos áldozat...

    Az év első két havában a személysérüléses balesetek száma nőtt az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor 16 fővel kevesebben vesztették életüket hazánk...  >>