Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Itt az EDWARD Nap!
2017-09-20 12:36 | GI
Senki ne veszítse életét a közutakon 2017. szeptember 21-én Európában! Ez a 2017.évi Edward Nap fő célkitűzése! Csatlakozzon Ön is!

Naponta átlagosan 70 ember veszíti életét az európai utakon és több százan szenvednek súlyos sérüléseket közlekedési baleset következtében. Ezért a TISPOL (az európai közlekedési rendőrségi hálózata) az Európai Bizottság támogatásával 2017. szeptember 21-ére azt a célt tűzte ki, hogy az úgynevezett EDWARD Nap meghirdetésével senki ne veszítse életét közúti balesetben az európai utakon.

Tény, hogy a nemes cél teljesítése miden közlekedő személyes hozzájárulását igényli, azaz a járművezetők, gyalogosok és utasok szabálytisztelőm agatartása nélkül a hőn áhított cél nem teljesülhet.

Ezért az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon az emberi életek megmentésére, a halálos balesetek megelőzésére irányuló európai programhoz, tartsa meg a közúti közlekedés szabályait, és helyezze előtérbe a kölcsönös partnerség és tisztelet elvét. Még ha csak néhány percre is, de gondolják át azokat a kockázatokat, melyekkel a közúti közlekedése során gyakran szembesül, továbbá gondolják át azt is, hogy saját magatartásuk milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni. 

Honlapunkon, vagy a roadsafetydays.eu honlapon csatlakozzon az EDWARDNap eszmeiségéhez, ahol személyesen fogadalmat is tehetnek (Pledge), ígéretet téve arra, hogy megtartják a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat, és erre másokat is ösztönöznek (a fogadalom a projectedward.eu internetes felületen is elérhető).

A TISPOL a közösségi média kampányban az EDWARD Nap keretében videofilmet is készített. Kérjük, legyen aktív részese annak, hogy 2017. szeptember 21-én valóban mindenki biztonságban érje el az úti célját, hiszen Ön is lehet „életmentő”. Az EDWARD Nap keretében számos videofilm készült, a magyar nyelvű változatot itt tekintheti meg:

https://vimeo.com/229862447

  


  • Közlekedik a család 2019-ben...

    Jelentkezzen Ön is családjával a nagy sikerű közlekedésbiztonsági vetélkedőre és nyerje meg a fődíjat, egy Škoda Fabia...  >>

  • Elindultak a...

    Útjukra bocsátottuk a KRESZmenőket, két barátot, akik mindenkinek ismerősek lehetnek, és a gyakori, veszélyt rejtő forgalmi szituációkba ajánlott biztonságos...  >>

  • Hétvégén jön az AMTS 2019!: mi is ott...

    Az év legnagyobb autós showja 2019-ben sem marad el, a programpaletta pedig a korábbi évekhez hűen gazdag és bőséges. Lássuk, milyen érdekességek várják azokat,...  >>