Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Vízirendőrök versenyeztek a Tisza-tavon
2017-09-11 08:31 | GI
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság minden évben meghirdeti a vízirendészeti szakterület szakmai versenyét. A csapatok idén Tiszafüreden mérkőztek meg.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az Országos Vízirendészeti járőrversenyt, amelynek 2017. szeptember 5. és 2017. szeptember 7. között Tiszafüred városa adott otthont. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság harmadik alkalommal volt házigazdája a nemes megmérettetésnek. Idén összesen 15 csapat járőrpárosa bizonyíthatta rátermettségét mind az elméleti, mind a gyakorlati versenyszámokban.

A verseny első napja a szakmai felkészültséget felmérő tesztlap kitöltésével kezdődött meg, a gyakorlati versenyszámok teljesítése a második nap kihívásai közé tartozott. A páros tagjainak a Tisza-tavon felállított pályán kisgéphajóval kellett különféle manővereket végezni, gumicsónakkal vízbe esett férfit kimenteni, sup deszkán bóját kerülni, valamint egy szituációs feladatot megoldani.

A vízirendészeti rendőrkapitányságok, valamint a megyei rendőri szervek csapatainak értékelése idén is külön történt. A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:

Rendőr-főkapitánysági csapatok

1. helyezett: Békés MRFK – Medve István r. ftörm és Márk Róbert c.r. zls.

2. helyezett: Csongrád MRFK – Kálmán Csaba c.r. zls. és Molnár Zénó c.r. ftzls

3. helyezett: Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK – Tóth Zsolt r. ftzls és Dévai József r.zls.

Vízirendészeti rendőrkapitányságok csapatai

1. helyezett: Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság I. számú csapata

Csajbók Ferenc c.r. zls. és Hódi Rudolf Márk c.r. zls.

2. helyezett: Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság III. számú csapata

Besenyei László r. törm. és Nagy Csaba c.r. tzls

3. helyezett: Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság I. számú csapata

Lázár Balázs c.r. ftörm és Tóth Csaba c.r. tzls

A szervezők különdíjban részesítették az elméleti versenyszám legjobbját, Hódi Rudolf Márk c.r. zászlóst, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársát, és a gyakorlati versenyszámok abszolút győztesét, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság párosát, Besenyei László r. törzsőrmestert és Nagy Csaba c.r. törzszászlóst, valamint köszöntötték az országos döntő egyetlen hölgy indulóját, Vörös Enikő r. őrmestert, aki a férfias küzdelemben bizonyította rátermettségét.

 

A rendezvényről készült fotók megtekinthetők a képgalériában

 

  


  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>

  • TISPOL Alcohol&Drugs...

    Ezen a héten az autósok fokozott ittasság ellenőrzésekre számíthatnak...  >>