Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
EDWARD Nap 2017-ben is
2017-08-23 12:55 | GI
Egyetlen ember se veszítse életét a közutakon 2017. szeptember 21-én! Ez a célja az Edward Nap ez évi meghirdetésének.

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) a 2016. évi hasonló rendezvény sikerét követően 2017-ben is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

A TISPOL az EDWARD Napot megelőző időszakban azt szeretné elérni, hogy valamennyi úthasználó - akár csak néhány percig is - gondolkodjon el azokkal a kockázatokkal kapcsolatban, amelyekkel a közúti közlekedése során szembesül, továbbá gondolja át, hogy az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni. A szervezők úgy gondolják, hogy az EDWARD jelentős mértékben hozzájárulhat a közúti balesetek, a tragédiák és a súlyos közúti közlekedési balesetek további csökkentéséhez.

A TISPOL arra kér mindenkit – legyen szó nemzeti kormányokról, állami szervezetről, privát szervezetről, intézményről, iskoláról, főiskoláról, egyetemről, vagy magánszemélyekről, mint egyéni közúthasználókról, akiket érint és érdekel a közúti biztonság nemes ügye – hogy csatlakozzon hozzájuk, tegyen fogadalmat, és ezáltal – valamint felelős közlekedési magatartás tanúsításával - támogassa az EDWARD projektet. A TISPOL együttműködők százezreivel kívánja megvalósítani, hogy 2017. szeptember 21-én valóban egyetlen tragédia se következzen be az európai utakon.

A regisztrálásra, és ez egyéni csatlakozásra a roadsafetydays.eu honlapon nyílik lehetőség, és az érintettek fogadalmat is tehetnek (Pledge), ígéretet téve arra, hogy megtartják a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen szabályokat, és erre másokat is ösztönöznek (a fogadalom a projectedward.eu internetes felületen is elérhető). A TISPOL a közösségi média kampányban az EDWARD Nap keretében videofilmet is készített.

Az első, azaz 2016. szeptember 21-én megtartott EDWARD projekt nagy sikert aratott! Több mint 103.000 szervezet és magánszemély írta alá a fogadalmat a TISPOL honlapján, továbbá több mint 80 közlekedésbiztonsági intézkedést, eseményt és rendezvényt szerveztek Európa-szerte, beleértve az iskolákban és vállalatokban végrehajtott tájékoztató és figyelemfelkeltő tevékenységeket, workshopokat, konferenciákat és versenyeket. Emellett az EDWARD projekt anyagai a közösségi média kampány több mint 19 millió embert ért el.

A TISPOL szervezethez hasonlóan az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság is javasolja, hogy csatlakozzon Ön is az EDWARD projekthez idén szeptember 21-én és legyen aktív részese annak, hogy aznap valóban mindenki biztonságban érje el az úti célját. Az EDWARD Nap keretében készített videofilm magyar nyelvű változatát is elkészítették.

 

 

 

HUNGARIAN PROJECT EDWARD 2017 from TISPOL Organisation on Vimeo.

 

  


  • Sötétben hamarabb...

    A vezetés közbeni elalvás megelőzésében a mozgás és az éjszakai egészséges alvás sokat...  >>

  • Ír...

    Négy százalékkal csökkent tavaly az azt megelőző évhez képest Írországban a közúti balesetben elhunytak...  >>

  • Óvatosabban az...

    A téli időjárási körülmények és az adott útszakaszon történő felújítási munkák is nehezítik a közlekedést az M2-es...  >>