Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Verhetetlen magyarok
2017-08-15 08:23 | GI
Az IPMC 2017 évi rendőrmotoros versenyén az egyéni első és második helyezést, valamint a csapat első helyezést a Hungária Rendőregylet Motorsport Szakosztály tagjai szerezték meg.

Az IPMC (International Police Motor Corporation) évtizedek óta minden évben megrendezi a hagyományossá vált nemzetközi nagyrendezvényét, a Rendőr Motoros Rally-t, melynek minden évben más-más európai ország valamely nagyvárosa ad otthont. A rendezvény kezdetei a 30-as évekre nyúlnak vissza. A nagyszerű ötlet Hamburgban fogalmazódott meg, a rendezvény megindítása pedig a kasseli rendőr motorosoknak köszönhető. A politikai viharokat, a II. világháborút, és az IPMC 1947. évi megalakulását követően 1952-ben az osztrák rendőrök keltették életre ismételten a rendezvényt, s azt követően a rendőr motorosok versennyel egybekötött találkozóját minden évben megszervezték.

Idén sorrendben a 70-dik Nemzetközi Rendőr Motoros Rally szervezésére került sor, melynek 2017. július 25-29. között a németországi Regensburg városa adott otthont. A versenyre az elmúlt évek hagyományaira és kitűnő tapasztalataira tekintettel a Hungária Rendőregylet Motorsport Szakosztály (továbbiakban: HRE) csapata is jelentkezett, mely 1991 óta tagja az IMPC-nek.

Az IPMC rendezvénye egyrészt „szakmai” Európa Bajnokság is, mely túrából, valamint ügyességi versenyszámból áll, egyéni és csapat kategóriában egyaránt. A magyar rendőr motorosok felkészültségét jelzi, hogy évről évre „tarolnak” a versenyeken. A HRE 1991. évtől minden versenyen részt vett, és minden alkalommal dobogós helyezést – 2007 óta szinte mindig első helyezést - ért el egyéni és a csapatversenyben egyaránt.

Idén a regensburgi versenyen 12 ország 25 rendőr motoros klubjának 174 tagja vett részt. A magyar motorkerékpárosok egyéniben az első, második és a hatodik helyezést egyaránt elhódították (Frecskó Sándor, Téglási József és Sági Tibor), így nem véletlen, hogy csapat szinten is az első helyen végeztek (csapattagok: Sági Tibor, Jordán Attila, Téglási József, Frecskó Sándor, Wöller Vazul és Sági Bence).

Az éves szintű versenyek mellet négyéves ciklusonként összesített Európa bajnoki címért is folyik a küzdelem egyéni- és csapatszinten is. A mostani, 70. Nemzetközi Rendőrmotoros Rally ennek a négyéves ciklusnak volt második állomása volt. Mostani helyezésükkel a magyar versenyzők összesített értékelésben is az élen állnak.

Gratulálunk minden magyar résztvevőnek és sok sikert kívánunk a jövőre nézve is!

 

Hiszen az IPMC versenyek tovább folytatódnak. Jövőre a rendezvénynek Olaszország (Laces és Martello), míg 2019-ben Luxemburg városa ad otthont. 


  • Közlekedik a család 2019-ben...

    Jelentkezzen Ön is családjával a nagy sikerű közlekedésbiztonsági vetélkedőre és nyerje meg a fődíjat, egy Škoda Fabia...  >>

  • Elindultak a...

    Útjukra bocsátottuk a KRESZmenőket, két barátot, akik mindenkinek ismerősek lehetnek, és a gyakori, veszélyt rejtő forgalmi szituációkba ajánlott biztonságos...  >>

  • Hétvégén jön az AMTS 2019!: mi is ott...

    Az év legnagyobb autós showja 2019-ben sem marad el, a programpaletta pedig a korábbi évekhez hűen gazdag és bőséges. Lássuk, milyen érdekességek várják azokat,...  >>