Tiéd a döntés!
2017-08-08 08:39 | GI
Buszokon és plakátokon kampányol a rendőrség az ittas járművezetés ellen Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Újabb lépcsőfokhoz érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság „Tiéd a döntés!” elnevezésű kampánya.

Ahogy arról korábba hírt adtunk, a megyei rendőrök egy új módszerrel igyekeznek visszaszorítani az ittas járművezetést a megyében. Első lépésként tavasszal elkészült az a plakát, amelyen egy régi szlogen újra gondolt formában és képi megjelenéssel látható. A „Tiéd a döntés!” és a „Válassz kivel utazol, ha van benned drog vagy alkohol!” felirat mögött felsorakoznak a lehetőségek, a választható megoldások: busz, taxi, mentő, mentőhelikopter, rendőr, tűzoltó illetve egy halottszállító autó is.

A plakát elkészítésével egyidőben a megyei rendőr-főkapitányság kiadott egy videót, amely tanmeseként szolgál mindenki számára.

A projekthez csatlakozott több szervezet és magánszemélyek is, így valósulhatott meg például, hogy az egyik szolnoki moziban a vetítések előtt lejátszották a rendőrségi kisfilmet, több településen a közút mellett láthatják a közlekedők az óriás plakátokat.

Az elgondolás következő lépéseként Szolnokon, több helyi járatos autóbusz hátulján is megjelenik a megelőzési plakát, figyelmeztetve a járókelőket, közlekedőket.

A projekt lényegéről és lépéseiről, az elmúlt időszakban bekövetkezett és ittasan okozott tragikus balesetekről, és az elmúlt héten a rendőrök által forgalomból kiszűrt ittas járművezetők számáról, arányáról 2017. augusztus 2-án délelőtt Kosztyó Gábor r. alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője tájékoztatta a helyi és megyei média megjelent képviselőit.

 

A „Mese a HALÁLRÓL az élőknek” című, a kampányhoz kapcsolódó négy perces rövidfilm

 

 

 

 

 

  


  • Látni és látszani 2017 –...

    Az ORFK-OBB őszi balesetmegelőzési kampánya új elemekkel hordoz, és a programhoz csatlakozott szakszervizek és optikusok köre is...  >>

  • Kevesebb baleset, valamivel több...

    Az év eddig eltelt kilenc havában csökkent a személysérüléses, és az ittasan okozott balesetek száma az elmúlt év azonos időszakához képest, míg a halálos áldozatok...  >>

  • Tehergépjármű balesetek jellemzői, I....

    A tehergépkocsi balesetekkel kapcsolatos cikksorozatunk első részében azt mutatjuk be, hogyan alakultak ezek a balesetek 2011-2015 között útkategóriák...  >>