Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Kamionsofőrök jubileumi versenye
2017-07-26 22:02 | GI
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a NiT Hungary 2017-ben is megszervezi az „5 tengelyen – biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenyt.

Immár az ötödik alkalommal kerül megszervezése az a kamionsofőrök részére meghirdetett verseny, mely az „5 tengelyen – biztos kézzel! Keressük Magyarország legjobb kamionsofőrjét!” megnevezést kapta. A közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai feladatokat egyaránt tartalmazó vetélkedőt az ORFK –OBB és NiT Hungary szervezi.

A verseny fődíja: nettó 1 millió forint!

 

Az érdeklődő gépkocsivezetőnek mindössze annyi a dolga van, hogy: a http://5tengelyen.hu/ oldalon NEVEZZEN a versenyre! A nevezési határidő: 2017.augusztus 13. A  nevezők először egy 30 kérdésből álló on-line tesztet töltenek ki, melyre 30 perc áll rendelkezésükre.

 

 

Az on-line tesztet kitöltők közül a legjobb negyven jelentkező jut tovább az elődöntőbe. Az elődöntőbe bejutott versenyzők  két hétvégén keresztül a Schmitz Cargobull bicskei telephelyén mérik össze tudásukat elméleti és ügyességi feladatok során. A négy versenynap egy-egy győztese automatikusan bekerül a döntőbe, a másik 6 döntős pedig a 4 selejtező legjobb eredményét elért versenyzői közül kerül ki.

 

Az országos döntőnek a zsámbéki drivingcamp Hungary ad otthont, ahol a tíz legügyesebb versenyző többek között vezetéstechnikai rutinjáról, közlekedési és rakományrögzítési ismereteiről adhat majd számot. A döntőt minden érdeklődő számára ingyenes családi nap keretében rendezik meg, amelyen izgalmas programokkal várnak kicsiket és nagyokat, hogy ez a nap a családok számára is élményekkel gazdagon teljen el (számos közlekedésbiztonsági program mellett helyet kapnak interaktív programok, de számos kreatív foglalkoztató is biztosítja azt)

Az „5 tengelyen – biztos kézzel” program időterve:

Nevezési határidő: 2017. augusztus 13.

On-line selejtező: 2017. augusztus 27.

Elődöntők: 2017. szeptember 9-10 és 2017. szeptember 16-17.

Országos döntő és családi nap: 2017. szeptember 30. (szombat)

 

A tavalyi év döntőjéről összefoglaló itt tekinthető meg: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AHtH8Y4M-LY 


  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>

  • TISPOL Alcohol&Drugs...

    Ezen a héten az autósok fokozott ittasság ellenőrzésekre számíthatnak...  >>