Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Közlekedik a család – országos döntő
2017-06-12 09:26 | GI
A családok közlekedési vetélkedőjét az Offner család nyerte Zala megyéből.

Az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság - együttműködő partnereivel - 2017-ben is meghirdette a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő sorozatot, melyet 2012. óta immár a hatodik alkalommal rendeztek meg. Az országos döntőt a területi szintű (megyei, fővárosi) elődöntők előzték meg. Az országos döntőre a területi szintű vetélkedők nyertesei, összesen húsz család kerülhetett be.

A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjére 2017. június 10-11-én került sor. A megnyitó ünnepséget a fővárosban tartották, és még az első napon a részt vevő családoknak a közúti közlekedéssel kapcsolatos elméleti ismereteikről kellett számot adni. A tesztlap kitöltésére elektronikus úton volt lehetőség. Ugyancsak az első nap eseménye volt, hogy a családok átvehették a másnapi gyakorlati versenyszám teljesítéséhez szükséges Skoda személygépkocsikat, valamint tájékoztatást kaptak a túra útvonalával, és az egyes ügyességi versenyszámokkal kapcsolatban.

Vasárnap reggel megkezdődtek gyakorlati versenyek. A tíz perces időközönként induló családoknak a Budapest-Etyek-Bicske-Tatabánya-Kocs-Tata útvonalon haladva összesen hat állomáson kellett összemérniük képességeiket az ügyességi versenyszámokban (az egyes állomások a felsorolt településeken voltak, ebből Tatabányán két helyszínen).

A feladatok sorrendje az alábbi volt:

1. állomás: Gumiabronccsal kapcsolatos feladat.

2. állomás: Autós ügyességi feladat.

3. állomás: Tetőcsomagtartó szerelése személygépkocsira.    

4. állomás: Kerékpáros ügyességi feladat.

5. állomás: Ügyességi feladat végrehajtása egy járműszerelvénnyel (személygépkocsi + utánfutó)

6. állomás: Elsősegély-nyújtási gyakorlat a Komárom-Esztergom és a Pest Megyei Vöröskereszt szervezésében.

A Közlekedik a család országos közlekedésbiztonsági vetélkedőt 2017-ben az Offner család nyerte Zala megyéből, így ők vihették haza a verseny fődíját, a Skoda Rapid Spaceback típusú személygépkocsit (a Skoda márkakereskedés és az Autós Nagykoalíció támogatásával).

A fődíjat dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, az ORFK Közbiztonsági Főigazgatója, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság alelnöke adta át a nyertes családnak.

Ezen túlmenően további nyeremények átadására is sor került. A döntőn résztvevő 20 család egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalványt és más értékes ajándékcsomagot kapott, ezen kívül a 2-20. helyezett család egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyert.

 

Gratulálunk a nyerteseknek!Háttér

 


  • Új autókat kapnak a...

    Az Egyesült Államok rendőrautóinak közel kétharmadát a Ford szállítja, aki most a klasszikus modellek helyett SUV-ba ültetné át a...  >>

  • Vigyázunk a...

    Egy héten belül két idős gyalogos vesztette életét közlekedési balesetben....  >>

  • Havazásra...

    Kedd este és szerdán újabb jelentősebb hóesésre és így télies útviszonyokra számíthatnak a...  >>