Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Gyerekeket tanít vezetni a Toyota
2017-06-02 08:19 | ORFK-OBB
A Toyota mini autósiskolát nyitott a 2017-es Nemzetközi Tokiói Játékkiállításon.

A 2017-es Nemzetközi Tokiói Játékkiállításon a Toyota felállít egy standot, ahol a szülők és gyermekeik kipróbálhatják, milyen élmény vezetni a Camatte tanulmányautót. A kiállítást június 1-4. között tartják a Tokyo Big Sight vásárterületen1. A Toyota már 2012 óta minden évben bemutatja a „Camatte”-sorozat egy-egy új tagját itt, arra bátorítva a szülőket és gyermekeiket, hogy közelebbről is megismerkedjenek az autókkal, és a biztonságos közlekedés szabályaival.

Az idei rendezvényen a Toyota megnyitotta a ‘Camatte Sulit’. A gyerekek itt megtudhatják, mit kell megtanulni ahhoz, hogy egyszer majd jogosítványt szerezhessenek, vagyis hogyan kell kezelni egy autó kormánykerekét, gáz- és fékpedálját, milyen forgalmai jelzésekre kell figyelniük a közlekedés során, és a standon belül kialakított pályán2 mehetnek is néhány kört a járművel. Ez az első év, amikor a Toyota egy külön pályát épített fel a kiállításon, ahol a gyerekek a gyakorlatban is kipróbálhatnak egy autót.

A Camatte Suliban használt jármű a Camatte-sorozat legújabb tagja, a „Camatte Petta3” lesz. A Petta külső karosszériaelemeire különböző formájú és színű mágneseket lehet tapasztani, hogy minden gyerek egyéni ízlése szerint díszíthesse ki az autóját. A kisebb gyerekek számára külön programot szerveztek: ők is egy szimulátoron tanulhatják meg egy autó irányítását, majd átülhetnek a 2013-ban bemutatott „Camatte 57s” modellbe, hogy megszerezzék a Toyota által jelképesen kiállított ideiglenes jogosítványt. 


  • Új autókat kapnak a...

    Az Egyesült Államok rendőrautóinak közel kétharmadát a Ford szállítja, aki most a klasszikus modellek helyett SUV-ba ültetné át a...  >>

  • Vigyázunk a...

    Egy héten belül két idős gyalogos vesztette életét közlekedési balesetben....  >>

  • Havazásra...

    Kedd este és szerdán újabb jelentősebb hóesésre és így télies útviszonyokra számíthatnak a...  >>