Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Gyermekrajzok versenye
2017-05-30 09:47 | ORFK-OBB
A Biztonságos közlekedés gyermekszemmel rajzpályázat 2017. évi ünnepélyes díjátadója zajlott le a Fővárosi Állat és Növénykertben.

Az ORFK-OBB megalakulásától kezdve minden évben három kategóriában (óvodás, általános iskola alsó, valamint felső tagozatos kategóriában) meghirdette azt az országos szintű rajzpályázatot, mely keretében a gyermekek mutatják be, milyennek látják a biztonságos közúti közlekedést, illetve annak egyes elemeit. Így volt ez 2017-ben is, a „Biztonságos Közlekedés Gyermekszemmel" gyermekek ezreinek a fantáziáját mozgatta meg

A gyermek rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetését 2017. május 27-én  tartotta az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) a Fővárosi Állat és Növénykertben. Idén is több ezer gyermekrajz készült a pályázat keretében, melyeket az „alkotók” a területi rendőri szervek balesetmegelőzési bizottságaihoz küldhettek meg.

Első körben a megyei értékelés zajlott le. A legjobban sikerült rajzokat kiállításon mutatták be, majd három kategóriában - óvodás, alsó tagozatos, valamint felső tagozatos általános iskolás kategóriában – a legjobbnak ítélt 5-5 rajzot az országos döntőre továbbították. Az ORFK-OBB részére megküldött 300 alkotást (korcsoportonként 100-100 rajzot) közlekedési szakemberekből, rendőrökből, tanárokból és művészekből álló zsűri bírálta el.

Az ünnepélyes eredményhirdetés házigazdája az ORFK-OBB részéről Berzai Zsolt r. alezredes volt. A rendezvény helyének, szerepének és fontosságának ismertetése, az idei verseny értékelése, valamint a díjak átadása mellett a gyermekek előadást hallgathattak néhány érdekes állatkerti állat életéről, szokásairól, míg az eredményhirdetést követően szüleikkel, kísérőikkel együtt sétát lehetett tenni a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

 

A pályaművek megtekintése a képgalériában

 

 A nyertesek, díjazottak névsora

 


  • Új autókat kapnak a...

    Az Egyesült Államok rendőrautóinak közel kétharmadát a Ford szállítja, aki most a klasszikus modellek helyett SUV-ba ültetné át a...  >>

  • Vigyázunk a...

    Egy héten belül két idős gyalogos vesztette életét közlekedési balesetben....  >>

  • Havazásra...

    Kedd este és szerdán újabb jelentősebb hóesésre és így télies útviszonyokra számíthatnak a...  >>