MotoFest 2017
2017-05-23 08:42 | ORFK-OBB
A Suzuki ORFK-OBB MotoFest 2017 rendezvényen a kétkerekűek szerelmesei a Hungaroringen próbálhatták ki tudásokat.

Május 20-án a MotoFest 2017 rendezvényre 1050 fő jelentkezett a Hungaroring aszfaltján való motorozásra. A szervezők több kisebb csoportra bontottan, 21 futamban engedték fel a versenypályára az amatőr motorosokat. Itt ellenőrzött körülmények között, azonban a kresz-szabályoktól nem korlátozva élvezhették a bátrak a száguldás örömeit.

A kevésbé gyakorlottak, a pályával ismerkedők felvezetéssel körözhettek, ez jelentős biztonsági pluszt nyújtott, és a tanulásra, képességfejlesztésre is lehetőséget adott. A pályán a BRFK és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság magasan képzett közlekedésrendészeti állománya, valamint a Moto-Véd Motoros Polgárőr Egyesület tagjai segítették a biztonságos motorozást.

Az ORFK-OBB a rendezvénnyel is szeretné elősegíteni, hogy a köznapi közlekedés során is automatizmussá váljon a kötelező és ajánlott biztonsági eszközök, védőfelszerelések használata. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a helyesen megválasztott és hordott bukósisak, a motorosruhákba integrált, vagy különállóan viselt testprotektorok, a speciális lábbelik baleset során védik a karosszériával nem rendelkező járművön közlekedő, ezért az ütközések erőhatásainak különösen kitett motorosok testi épségét és életét.

Miközben a versenypályán az örömmotorozásé volt a főszerep, addig a kísérőprogramok elsősorban a biztonságos közlekedést hangsúlyozták. A támogatópartnerek standokkal képviseltették magukat, így a Közlekedéstudományi Intézet, a Rádiós Segélyhívó Egyesület, és az Educatio Információtechnológia Zrt.

 

A családias rendezvény része volt, hogy a legkisebbeknek biciklis, elektromos kisautós és go-kart pályán próbálhatták ki magukat, de volt kerékcsere-szimulátor, motoralkotó-rajzműhely, és a felnőtteknek KRESZ-teszt is. A biztonságiöv-szimulátorral sem hiányzott, ebben a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták, hogy már 10 kilométer/órás frontális ütközésnél is milyen erőhatások érik a kocsiban ülőt.  


  • Truck&Bus ellenőrzések...

    A tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát ellenőrzik Európa 28 országában, közöttük Magyarországon...  >>

  • Részvétel kilenc európai...

    Idén a rendőrség a TISPOL által szervezett európai-szintű közúti ellenőrzések mindegyikében részt vesz. Íme a hazai végrehajtások...  >>

  • Felelőtlenség az...

    Januárban a személysérüléses közúti balesetek száma és a balesetben meghalt személyek száma nőtt, ugyanakkor az ittasan okozott balesetek arányában csökkenés...  >>