Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Közlekedési Kultúra Napja
2017-05-12 08:32 | GI
Az ORFK-OBB a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából számos programot szervezett, illetve a más által rendezett eseményhez csatlakozott.

A rendezvény napjának reggelén Kiss Csaba r. alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési osztály vezetője, az ORFK-OBB főtitkára részt vett a „Közlekedési Kultúra Napja” nyitórendezvényén, a MÜPA üvegtermében.

Ezt követően a New Step Fitness Táncstúdióval való együttműködésnek köszönhetően a népszerű szolnoki lánycsapat a 2016/2017. tanévben előadásaival országos bűn,- és balesetmegelőzési roadshow-n vesz részt. Az „Üzenet a biztonságért” produkció budapesti premierjének 2017. május 1-én 11.00 órakor a fővárosi Thália Színház adott otthont. Az előadáson 520 középiskolás diák és 30 fő meghívott vendég vett részt.

Végezetül a nap keretében az ORFK-OBB a kezdő vezetőket érintő balesetek visszaszorításának szükségességéről, lehetőségeiről nyilatkozott. Ennek hátterében az áll, hogy a legfrissebb hazai és nemzetközi kutatások alapján a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok a közúti közlekedésük során vannak kitéve a legnagyobb veszélynek. Ezért az ORFK-OBB és a Ford Magyarország közös kampányt indított a fiatalok autóvezetési ismereteinek bővítése, a veszélyek tudatosítása, és a balesetek elkerülése érdekében. A május 11-én 15 órai kezdettel megtartott közös sajtótájékoztatón hazánkban még nem látott kreatív szemléltető eszközökkel és számítógépes szimulációkkal keltették fel az érdeklődők figyelmét. A sajtóeseménynek az InGame Esport Lounge és VR-arcade virtuális játékterme adott otthont a főváros VII. kerületében.

Az egyik legnépszerűbb, de mindenképpen a legszélesebb nyilvánosságot kapó esemény az volt, hogy Rákóczi Ferenc, a Rádió 1 Reggeli Show-jának népszerű műsorvezetője jelképesen örökbe fogadta a 10-es számú főútvonal 14+601 méterszelvényénél található „VÉDA kaput”, melyre 2017. május 11-én a reggeli műsor ideje alatt, azaz élő adásban került sor. A könnyed hangvételű eseményről, az örökbe adásról honlapunkon külön cikkben is írtunk, ahol néhány fénykép mellett a 001-es sorszámú oklevelet is megtekintheti. 


  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>

  • TISPOL Alcohol&Drugs...

    Ezen a héten az autósok fokozott ittasság ellenőrzésekre számíthatnak...  >>