Diákok KRESZ versenye
2017-04-27 09:05 | GI
Több mint tízezer diákot mozgatott meg a Generali Nagy Diák KRESZ Teszt, melyben a biztosító társaság együttműködő partnere az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a DUE Médiahálózat volt.

Egy 19 éves gokartversenyző nyerte a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt döntőjében a jogosítvány megszerzésének a lehetőségét 2017. április 12-án a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A másik fődíjat, a robogót, a 16 éves Sós Norbert, a Budapesti Osztrák Iskola tanulója vihette haza. Ők lettek az elsők az összesen 10.230 indulóból!

A háromfordulós verseny első részeként bárki kitölthetett egy online tesztet, ezt összesen 10.230-an meg is tették. Ezt követően 260 fő maradt talpon és folytathatta tovább a versengést, immár a rendezvény hivatalos helyszínén. A feladat itt is tesztírás volt, összesen 25 kérdésre kellett válaszolni. 

Ezt követően a versenyzők közül a legjobb 24 játékos a szimulátorok előtt mérkőzött meg. Itt a versenyzők két csoportra osztva vívták meg a csatát a döntőbe jutásért. Itt a szervezők gondoltak azokra is, akik még soha nem szimulátoroztak és az éles menet előtt egy próbaversenyt játszhattak. Négy szimulátoron mérkőztek meg a fiatalok, melyek össze voltak kötve egymással, így láthatták, hogy ellenfelük éppen hogyan teljesít a szimulációban.

A döntőbe mindkét kategóriából a legjobb 6-6 versenyző került, nekik már a gokart pályán kellett megmutatniuk az ügyességüket. A gokartnál a leggyorsabb köridő számított a végső megmérettetésben, ez alapján alakult ki a sorrend mindkét kategóriában.

A jogosítványszerzései lehetőségért versenyzők győztese Hidegföldi-Mórocz Zsolt lett. A 19 éves fiú a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán járműmérnöknek tanul. A robogós kategória győztese Sós Norbert, aki megnyerte a Keeway Hurricane típusú robogót. A 16 éves fiú a Budapesti Osztrák Iskola tanulója, és jelenleg van folyamatban a vezetői engedélyének a megszerzése.

Az egész napos programon közönségtalálkozók is színesítették a programot: Müller Attilával, Szalay Balázzsal, Hoffer Zsolttal, Márkus Dáviddal és Mohay Bencével hallgathattak meg moderált beszélgetéseket a résztvevők. A színpad melletti területen lehetőség volt elektromos kerékpárok kipróbálására, amelyek kellemes meglepetést okoztak. Kevesen tudták, hogy ezek az elektromos kétkerekűek – legalábbis bizonyos modellek – akár 120 km/h sebesség elérésére is képesek.

A rendezvény nagy siker volt, így a folytatás úgy tűnik, 2018-ban is biztosított!

További információk a Generali Nagy KRESZ Teszt honlapján

A rendezvényről összeállított galéria az alábbi linken megtekinthető 


  • Tehergépjármű balesetek jellemzői, I....

    A tehergépkocsi balesetekkel kapcsolatos cikksorozatunk első részében azt mutatjuk be, hogyan alakultak ezek a balesetek 2011-2015 között útkategóriák...  >>

  • Látóképesség romlása – kockázatok és...

    Mi állhat a látási problémák kialakulásának a hátterében, milyen hatást gyakorolnak ezek a közlekedési stílusra, és milyen lehetőségek vannak a helyzet kezelésére?...  >>

  • A látás...

    Október a látás hónapja! Éleslátásunk biztosítása, látásunk karbantartása nélkülözhetetlen a biztonságos közlekedésünkhöz. Ugyanakkor sokan vannak, akik látásukban...  >>