Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Célkeresztben a motorkerékpáros közlekedés
2017-02-24 12:21 | GI
A Budapesti Motor Fesztiválon a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság konferenciát tartott a motorkerékpáros közlekedés jelenlegi helyzetéről, biztonságáról, és a balesetek megelőzésének lehetőségéről.

Amikor a hideg téli idő enged a szorításából és kezdetét veszi a tavasz, az visszavonhatatlanul a motorkerékpáros szezon kezdetét jelenti. Az enyhe idő beköszöntésével hirtelen és nagy tömegben jelennek meg a motorkerékpárosok az utakon, s ezzel együtt a közlekedésbiztonsági veszélyek, kockázatok is jelentősen átalakulnak. Nem vitás, hogy az autósoknak ilyenkor „hozzá kell szokni” a motorosok látványához, a dinamikus, ugyanakkor méretükben jóval kisebb, ezáltal nehezebben észlelhető járművek megjelenéséhez.

Szokássá vált, hogy a motoros szezon kezdetén az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) figyelemfelhívó preventív üzeneteket fogalmaz meg annak érdekében, hogy a motoros balesetek elkerülhetőek legyenek, és ezeket az üzeneteket nem csak a motorosok, hanem a többi úthasználó felé is továbbítja, sajtóesemények, illetve szakmai rendezvények és egyéb programok keretében.

A Budapesti rendőr-főkapitányság Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága a Hungexpo területén tartott Budapest Motor Fesztiválon 2017. február 24-én egy mini konferenciát rendezett, mely témája nem más volt, mint a motorkerékpáros közlekedés biztonsága, a motorosokat érintő balesetek, sérülések és halálozások megelőzése.

A konferenciát a házigazda oldaláról Ruszó László r. alezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője nyitotta meg, majd köszöntő, és egyben megnyitóbeszédet tartott Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke. Óberling József r. ezredes ismertette a motorkerékpáros közlekedést jellemző jelenlegi helyzetet, a motoros balesetek alakulását, a főbb veszélyeket, de a balesetek megelőzése és a már bekövetkezett balesetek súlyosságának csökkentése érdekében kitért a vezetéstechnikai ismeretek és képességek fejlesztésére és a passzív védőeszközök használatának fontosságára is.

A motorkerékpáros közlekedés biztonságával kapcsolatban egy összefoglaló anyagot készítettünk, melyet ajánlunk valamennyi közlekedő (és nem csak a motorosok) figyelmébe!A motorkerékpáros közlekedés biztonságáról általában

 


Vissza