Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Üzenet a biztonságért!
2016-12-01 15:55 | GI
Ezzel a címmel indított országos prevenciós turnét az ORFK-OBB, mely során a közlekedésbiztonsági üzeneteket páratlan módon táncos-akrobatikus előadások keretében adják át a fiataloknak.

A szolnoki „Üzenet lánycsapat”, a New Step Fitnesz- és Táncstúdió, valamint az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság korábbiakban már beharangozott együttműködése valósággá vált, s ennek köszönhetően a tehetséges fiatal táncosok országos prevenciós turnén vesznek részt. A lányok az elkövetkezendő hét hónapban táncos-akrobatikus előadásokon keresztül hívják fel az olyan valós problémákra, melyek sajnálatos módon egyre inkább érintik a fiatal korosztály tagjait. Az előadások ugyanis olyan témaköröket érintenek, mint az úgynevezett diszkó-balesetek, a kerékpárosok láthatósága, a drogfogyasztás, a kiközösítés, a mobiltelefon használat veszélyei, vagy éppen a családon belüli erőszak.

Az előadások tehát kifejezetten baleset- és bűnmegelőzési célokat szolgálnak. A táncosok szeptember óta heti 4 edzésen vesznek részt. A 22 tehetséges lányt Sánta Renáta vezetőedző fogja össze és a koreográfia is az ő munkáját dicséri. Az első előadásra a lányok számára hazai terepen, a szolnoki Aba-Novák Agóra Kultúrális Központban került sor 2016. december 01-én 14. órai kezdettel.

Az esemény fővédnöke Papp Károly r. altábornagy, országos rendőr-főkapitány volt. A premiert megtekintette többek között Óberling József r. ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke, dr. Urbán Zoltán László r. ezredes, Szolnok megye rendőrfőkapitánya, Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Vörös Miklós kabinetfőnök, Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója, a résztvevő diákok által érintett kilenc szolnoki tanintézet igazgatói, valamint a New Step Fitnesz- és Táncstúdió vezetői.

A vendégeken kívül az Üzenet lánycsapat bő egy órás látványos műsorát mintegy 500 fiatal tekintette meg, s fogadta nagy lelkesedéssel. A tánccsoport több produkciót mutatott be célirányosan bűn,- és baleset-megelőzési témájú koreográfiával. Az előadások programját az egyes produkciók közti beszélgetések tették teljessé. A műsorvezető Kovács Róbert színművész volt, aki szakembereket – az ORFK-OBB részéről Kiss Csaba r. alezredest, míg a bűnmegelőzés oldaláról pedig Németh Ágnes r. ezredes asszonyt - szólított a színpadra és együtt vezették fel a soron következő előadás témáját, amit a tánccsoport bemutatott. Az eseményen készült fotókból képgalériát állítottunk össze.

A 2016. december 1-ei nyitó esemény előkészítésében és lebonyolításában aktív szerepet vállalt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A szolnoki fellépést követően, 2017. június 30-ig a szolnoki lányok az ország további hat nagyvárosában lépnek fel, közvetítve a prevenció sorban a fiatalok korosztálya számára. Az Üzenet lánycsapatról, a lányok munkásságáról, valamint a nagy sikerű, TV2-ben is bemutatott „Felelősség a tiéd!” produkcióról korábban részletes cikket közöltünk.