Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Vízi rendőrök versenyeztek
2016-09-12 07:15 | GI
Gárdonyban rendezték meg a vízirendészeti járőrök országos versenyét. A résztvevőknek elméleti és gyakorlati versenyszámokban kellett bizonyítaniuk.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Gárdonyi Rendőrkapitányság szervezésében 2016. szeptember 6-8. között, idén XV. alkalommal szervezték meg az Országos Vízirendészeti Rendőrjárőr Versenyt. A rendezvénynek a Velencei-tavi Vízi Sportiskola adott otthont.

A versenyt 15 csapat részvételével bonyolították le, amelynek során az ország vízirendőrei elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot. Az első napon az ünnepélyes megnyitót követően a szakmai tesztek kitöltésére került sor. A második napon a gyakorlati feladatok végrehajtása kapta a főszerepet. A látványos küzdelem kenu csapatversennyel, szolgálati kisgéphajó csapatversennyel, vízből mentési és újraélesztési feladatok végrehajtásával folytatódott.

A megmérettetés az alábbi eredményekkel zárult:

 Megyei csapatverseny:

I. helyezett: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata (tagok: Márk Róbert címzetes rendőr zászlós és Medve István rendőr főtörzsőrmester)

II. helyezett: Győr-Moson- Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata (tagok: Zsoldos Attila címzetes rendőr főtörzszászlós és Vörös Enikő rendőr őrmester)

III. helyezett: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csapata (tagok: Szücs Tamás rendőr főtörzsőrmester és Tamás Gábor rendőr főtörzsőrmester)

Vízirendészeti csapatverseny:

I. helyezett: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság 1. számú csapata (tagok: Szabó Ferenc címzetes rendőr főtörzszászlós és Csaby Balázs címzetes rendőr törzszászlós)

II. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok Rendőr-főkapitányság Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság 1. számú csapata (tagok: Besenyei László rendőr törzsőrmester és Nagy Csaba címzetes rendőr törzszászlós)

III. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság 2. számú csapata (tagok: Csajbók Ferenc címzetes rendőr zászlós és Hódi Rudolf Márk címzetes rendőr zászlós)

Különdíjat vehetett át:

- Az elméleti verseny I. helyezettje: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság 1. számú csapatából Besenyei László rendőr törzsőrmester

- Kenu csapatverseny I. helyezettje: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság 2. számú csapata (Csajbók Ferenc címzetes rendőr zászlós és Hódi Rudolf Márk címzetes rendőr zászlós)

- Szolgálati kisgéphajó csapatverseny I. helyezettje: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság 2. számú csapata (tagok: Viszló Ákos címzetes rendőr zászlós és Gerencsér Balázs rendőr törzsőrmester)

 

A szakmai rendezvényről videofilm is készült, melyet itt nézhet meg:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bkkb/aktualis/xv-orszagos-vizirendeszeti-rendorjaror-verseny-videoval


 

Háttér

Az ORFK-OBB munkájának speciális része, hogy minden évben a fiatalokat érintő, felmenő rendszerű közlekedésbiztonsági vetélkedők mellett különböző rendőr-szakmai versenyeket is szervez. Ezek sorában megemlíthető a balesethelyszínelők, a gépkocsizó és motorkerékpáros járőrök, a karos forgalomirányítók, valamint vízirendészeti járőrök versenye.

A vízirendészeti járőrök elméleti és gyakorlati szakmai vetélkedője a tradicionális ORFK-OBB rendezvények sorát gyarapítja, hiszen idén immár a tizenötödik alkalommal rendezték meg ezt a nívós versenyt. A rendezvény egyfajta „szakmai Hungarikum”, hiszen nincs tudomásunk arról, hogy Európa más országban hasonló rendőr-szakmai vetélkedőt szerveznének. 


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...