Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Diákélet balesetek nélkül
2016-06-02 09:08 | GI
A fiatalok közúti közlekedése nevelése, valamint a szabályokra és veszélyekre történő figyelemfelhívás – ez volt a célja az ORFK-OBB részvételének a 23. alkalommal megrendezett Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

2016. május 27-én a fővárosi Várkert Bazár adott otthont az idei Országos Ifjúsági Sajtófesztiválnak, melyet a DUE Médiahálózat rendezett meg. A szervezési munkálatokban – 2015. után immár másodszor - az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) is részt vett. A célzottan a diákmédiások részére szervezett sajtófesztivál végrehajt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a színvonalas motorkerékpáros vezetéstechnikai képzéséről jól ismert Safety-Hungary is közreműködött.

Az ifjúsági rendezvényen számos érdekes programból lehetett választani, melyek mindegyike kapcsolódott a közúti közlekedéshez, a közlekedésbiztonsághoz. A KRESZ tesztlap kitöltése az elméleti ismeretek elmélyítésére, a már megszerzett ismeretszint felmérésére és elmélyítésére szolgált. A részeg szemüveg előre berendezett, akadályokkal tűzdelt pályán való kipróbálása a szeszesital fogyasztásnak az emberi látásra és a biztonságos közlekedésre gyakorolt káros hatásait érzékeltette.

A fentieken túl ki lehetett próbálni a motoros szimulátorokat, de más lehetőségek is álltak a fiatalok rendelkezésére. A 23. Országos Ifjúsági Sajtótájékoztató díjátadóval záródott. Az online média kategóriában elismerésben részesült diákszerkesztőségeknek Berzai Zsolt alezredes adta át az ORFK-OBB ajándékcsomagját. 


Vissza
  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...  

  • Családok vetélkedtek...

    A „Közlekedik a család” területi szintű vetélkedőjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Venglovecz család...  

  • Regös István – akinek majdnem minden...

    Komoly elismerésben részesült Regös István: az Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal is együttműködő ismert újságíró művészasztalt kapott a New York...