Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Ki marad életben?
2016-05-23 10:20 | GI
A következő rövidfilmben négyen ülnek egy személygépkocsiban. Közülük ketten viselik a biztonsági övet, ketten viszont nem. Nézze meg a mindössze 35 másodperces videót és tippeljen: vajon ki élte túl a balesetet?

   

A következő rövidfilmben négyen ülnek egy személygépkocsiban. Közülük ketten viselik a biztonsági övet, ketten viszont nem.

Nézze meg a mindössze 35 másodperces videót és tippeljen: vajon ki élte túl a balesetet?

 

 

 

 

 

Háttér

A „This is why it's the law to wear a seatbelt. Clip every trip.” című közlekedésbiztonsági spot egy teszt, mely valósan mutatja be, mi is történik az autóban ülőkkel akkor, ha frontális balesetet szenvednek.

Nyilvánvaló, hogy a biztonsági öv a legfontosabb eszköz az emberi életet mentő passzív biztonsági megoldások sorában. Még a légzsák is csak akkor képes kifejteni védelmet nyújtó hatását, amennyiben az érintett személy a biztonsági övet is használja.

Jól látható, hogy az öv viselését elmulasztók fejét és testét rendkívüli ütések érik, ami az emberi élettel sajnos sokszor nem összeegyeztethető.

A bemutatott frontális ütközéskor az övet viselők teste is hatalmas energia-behatásoknak vannak kitéve, de ők – az övnek köszönhetően - az ülésüket és ezzel a gépkocsi belterét nem hagyják el, és ami a legfontosabb: életben maradnak!

Nem véletlen tehát, hogy Európa valamennyi országában jogszabály írja elő a biztonsági öv használatát gépkocsival történő közlekedés esetén.

De fontos, hogy Ön elsősorban saját védelme érdekében, és ne a jogszabályi kötelezettség miatt csatoljon! Mindig! Még akkor is, ha csak néhány száz métert tesz meg!