Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Gyalogos-kerékpáros közlekedésbiztonsági hét
2016-05-11 14:12 | GI
A Heves megyei Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonsági hetet hirdetett meg a legvédtelenebb közúthasználók, a gyalogosok és kerékpárosok védelme érdekében.

A gyalogosokat és kerékpárosokat érintő balesetek nemcsak országosan, hanem Heves megyében is nagy problémát jelentenek. A közlekedés legvédtelenebb résztvevői ugyanis egy-egy baleset bekövetkezése során igen nagy valószínűséggel meg is sérülnek. A gyalogos és kerékpáros balesetek megelőzése érdekében 2016. április 18-24. közötti időszakra a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága (továbbiakban: Heves MBB) meghirdette a „Gyalogos-kerékpáros közlekedésbiztonsági hét” elnevezésű kampányát.

A kampányt megelőzően a Heves MBB az ORFK-OBB által felajánlott támogatásból láthatóságot biztosító eszközöket (láthatósági póló, fényvisszaverő pánt, fényvisszaverő prizma, fényvisszaverő matrica, küllőprizma), illetve egyéb kerékpáros felszereléseket (pl. csengő) szerzett be. A kampány során a helyi szervek, valamint a megyei Forgalomellenőrző Alosztály közterületi szolgálatot ellátó állománya a napi szolgálatellátás során végzett kerékpáros és gyalogos ellenőrzés alkalmával a szabálytalanul közlekedők figyelmét felhívta a jogkövető magatartásra, illetve a Heves MBB által biztosított láthatósági eszközöket népszerűsítették az ellenőrzés alá vontak körében.

Fentiek mellett a Heves MBB csatlakozott a 2016. április 22-én Egerben megtartott „I Bike Eger” rendezvénysorozathoz. Ennek keretében 2016. április 22-én reggel 07.00-09.00 óra között Egerben a Líceum előtt lebonyolított „Bringás Reggeli” rendezvényen 130 bringás, valamint 15.00-17.00 óra között az Érsekkertben az I Bike Eger felvonuláson kb. 1000 kerékpáros járművét ellenőrizték. A hiányosan felszerelt kerékpárokat (a megfelelő tájékoztatás és figyelemfelhívás mellett) az MBB ellátta különböző láthatóságot biztosító eszközökkel, illetve egyéb tartozékokkal.

A rendezvény zárásaként egy kerékpáros felvonulásra került sor Egerben kb. 1000 fő részvételével, melynek indulásakor az MBB a szabályos kerékpáros közlekedés fontosságáról tartott tájékoztatást. A felvonuláson a szervezők az előzetesen ellenőrzött és az előírásoknak maradéktalanul megfelelő állapotú kerékpárokkal közlekedve propagálták a biztonságos, szabályos kerékpározás fontosságát.

A gyalogos-kerékpáros közlekedésbiztonsági hétről készített rövidfil megtekintése 


  • Fiatal sofőrök programja –...

    Folytatódik a „Driving Skills for Life”, a Ford ingyenes, fiataloknak szóló vezetéstechnikai...  >>

  • Robogók a...

    Az ORFK-OBB 40 db Piaggio típusú új segédmotoros kerékpárt szerzett be és adott át az Országos Polgárőr Szövetség képviselőinek....  >>

  • Gyilkos...

    Kilenc ember vesztette életét abban a balesetben, mely során a jármű vezetője mobiltelefonját használta az...  >>