Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Szolgálati robogók átadása
2016-04-25 09:16 | GI
Az ORFK-OBB 41 db új segédmotoros kerékpárral segíti az Országos Polgárőr Szövetség közbiztonsági és azon belül közlekedésbiztonsági tevékenységét.

2016. április 22-én Budapesten az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság összesen 41 db segédmotoros kerékpárt adott át az Országos Polgárőr Szövetség részére. Az ünnepélyes átadásra a sajtó nyilvánossága előtt került sor. A 41 robogóból minden megye 2-2 járművet kapott, s egy jármű jutott Balatonmagyaród településnek is. A segédmotor kerékpárokat Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országosa főkapitány-helyettes adta át, az OPSZ vezetése nevében Markos György külkapcsolati elnökhelyettes mondott köszönetet a polgárőrök mobilitását javító ajándékokért.

A polgárőrség az ORFK-OBB-től kapott járműveket közterületi szolgálatellátásának fejlesztése céljából, a közlekedésbiztonság javításával összefüggő feladatainak teljesítésére fogja használni. Az eszközök közlekedésbiztonsági célú felhasználása a polgárőrök fokozottabb közterületi jelenlétében, a rendőr-polgárőr közös szolgálatellátás során a gyalogos, kerékpáros közlekedői csoport hatékonyabb ellenőrzésében nyilvánul meg.  

 

Háttér

A mostani nem az első alkalom, hogy az ORFK-OBB technikai eszközökkel, kerékpárokkal és segédmotoros kerékpárokkal segítette fontos partnerének, az OPSZ-nek a tevékenységét. Először 2013 márciusában 200 db kerékpárt, majd azt követően 2014 decemberében további 460 db, 2015. novemberében pedig 258 db kerékpárt biztosított a polgárőrök részére. Mindezek mellett eddig két ütemben – 2013-ban és 2015-ben - összesen 50 db Honda típusú segédmotoros kerékpár átadása is megtörtént. A jelenlegi technikai támogatás eredményeképpen az OPSZ-nek átadott segédmotoros kerékpárok száma 91-re nőtt.

  


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...