Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Játszva Látszódj!
2015-12-14 08:23 | GI
Pályázat általános iskolások részére. A tanulók olyan kreatív munkákkal pályázhatnak, melyek a láthatóságra és észlelhetőségre koncentrálnak az őszi és téli közlekedési viszonyok esetén. Mindez Nógrád megyében!

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság meghirdette a „Játszva látszódj!” közlekedésbiztonsági programot. A megye általános iskola osztályai részére szervezett program 2015. november 01-től 2016. február 01-ig tart.

A „Játszva látszódj!” célja nem más, mint felhívni a figyelmet a láthatóság fontosságára az őszi és téli hónapokban, valamint ösztönözni a tanulókat és pedagógusokat arra, hogy a tanulók kreativitását felhasználva olyan új dolgokat, ötleteket, lehetőségeket találjanak ki, melyek a láthatóság fokozására, ezáltal a balesetek megelőzésére felhasználható.

A programban a Nógrád megyei általános iskolás osztályok vehetnek részt, az elsőtől a nyolcadikig valamennyi osztály pályázhat egyedi ötletekkel, pályaművekkel, alkotásokkal. A pályázati anyagokat fényképfelvétellel, vagy video formájában postai úton, vagy elektronikus levélben lehet megküldeni a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság címére.

Az értékelést erre a célra felkért zsűri végzi el 2016. március 05-ig. A nyertes osztály jutalma: osztálykirándulás egy tetszőleges belföldi helyre. Ezen túl a nyertes osztály iskolája egy mobil KRESZ park tulajdonosa is lesz. Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen munkákkal, alkotásokkal lehet pályázni, a választ abban a hivatalos közleményben találja. 


Vissza
  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...  

  • Családok vetélkedtek...

    A „Közlekedik a család” területi szintű vetélkedőjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Venglovecz család...