Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Játszva Látszódj!
2015-12-14 08:23 | GI
Pályázat általános iskolások részére. A tanulók olyan kreatív munkákkal pályázhatnak, melyek a láthatóságra és észlelhetőségre koncentrálnak az őszi és téli közlekedési viszonyok esetén. Mindez Nógrád megyében!

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság meghirdette a „Játszva látszódj!” közlekedésbiztonsági programot. A megye általános iskola osztályai részére szervezett program 2015. november 01-től 2016. február 01-ig tart.

A „Játszva látszódj!” célja nem más, mint felhívni a figyelmet a láthatóság fontosságára az őszi és téli hónapokban, valamint ösztönözni a tanulókat és pedagógusokat arra, hogy a tanulók kreativitását felhasználva olyan új dolgokat, ötleteket, lehetőségeket találjanak ki, melyek a láthatóság fokozására, ezáltal a balesetek megelőzésére felhasználható.

A programban a Nógrád megyei általános iskolás osztályok vehetnek részt, az elsőtől a nyolcadikig valamennyi osztály pályázhat egyedi ötletekkel, pályaművekkel, alkotásokkal. A pályázati anyagokat fényképfelvétellel, vagy video formájában postai úton, vagy elektronikus levélben lehet megküldeni a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság címére.

Az értékelést erre a célra felkért zsűri végzi el 2016. március 05-ig. A nyertes osztály jutalma: osztálykirándulás egy tetszőleges belföldi helyre. Ezen túl a nyertes osztály iskolája egy mobil KRESZ park tulajdonosa is lesz. Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen munkákkal, alkotásokkal lehet pályázni, a választ abban a hivatalos közleményben találja. 


  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>

  • TISPOL Alcohol&Drugs...

    Ezen a héten az autósok fokozott ittasság ellenőrzésekre számíthatnak...  >>