Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Játszva Látszódj!
2015-12-14 08:23 | GI
Pályázat általános iskolások részére. A tanulók olyan kreatív munkákkal pályázhatnak, melyek a láthatóságra és észlelhetőségre koncentrálnak az őszi és téli közlekedési viszonyok esetén. Mindez Nógrád megyében!

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság meghirdette a „Játszva látszódj!” közlekedésbiztonsági programot. A megye általános iskola osztályai részére szervezett program 2015. november 01-től 2016. február 01-ig tart.

A „Játszva látszódj!” célja nem más, mint felhívni a figyelmet a láthatóság fontosságára az őszi és téli hónapokban, valamint ösztönözni a tanulókat és pedagógusokat arra, hogy a tanulók kreativitását felhasználva olyan új dolgokat, ötleteket, lehetőségeket találjanak ki, melyek a láthatóság fokozására, ezáltal a balesetek megelőzésére felhasználható.

A programban a Nógrád megyei általános iskolás osztályok vehetnek részt, az elsőtől a nyolcadikig valamennyi osztály pályázhat egyedi ötletekkel, pályaművekkel, alkotásokkal. A pályázati anyagokat fényképfelvétellel, vagy video formájában postai úton, vagy elektronikus levélben lehet megküldeni a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság címére.

Az értékelést erre a célra felkért zsűri végzi el 2016. március 05-ig. A nyertes osztály jutalma: osztálykirándulás egy tetszőleges belföldi helyre. Ezen túl a nyertes osztály iskolája egy mobil KRESZ park tulajdonosa is lesz. Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen munkákkal, alkotásokkal lehet pályázni, a választ abban a hivatalos közleményben találja. 


  • Ne válj utcai...

    Februári hétfő, reggel fél nyolc. Budapest. Az eső zuhog. Kamaszok dugig pakolt iskolatáskával, sportzakós úriemberek papírkötegekkel sietnek a dolgukra. A forgalom...  >>

  • Truck&Bus ellenőrzés...

    Egy héten keresztül a tehergépkocsik és autóbuszok forgalmát ellenőrzik Európa 28 országában, közöttük Magyarországon...  >>

  • Dalíró pályázatot hirdet a...

    Dalíró versenyre hívja a fiatalokat a Diák Újságíró Egyesület és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A pályázat mottója, és egyben célja, hogy mindenki...  >>