Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Mini KRESZ FESZT
2015-12-03 11:43 | GI
A fővárosi Minipolisz területén budapesti és Pest megyei diákok a biztonságos közúti közlekedéssel ismerkedhettek.

A MiniPolisz egy egyedülálló interaktív kiállítás gyermekek számára. A főváros VI. kerületében, a Király utca 8 szám alatt található Minipoliszban a gyerekek egy teljes mértékben az ő méreteiknek megfelelően felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe és kipróbálhatják magukat a „nagyok” világában. Lehet belőlük pénztáros, orvos, autószerelő vagy rendőr, de különböző járművek vezetőiként a közlekedés aktív résztvevőivé is válhatnak.

A MiniPolisz területén KRESZ park is található, mely segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a közúti közlekedés őket érintő főbb szabályaival, a legfontosabb közlekedési jelzésekkel, elsőbbségi viszonyokkal stb. A Minipolisz tehát a közlekedésre nevelés egyik helyszíne is, melyet a gyerekek a szüleik, vagy pedagógusaik kíséretében keresnek fel.

2015. november 30-án itt rendezték meg a Mini KRESZ-FESZT rendezvényt az általános iskolák alsó tagozatos tanulói részére, mely a Miniváros Kft. és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (a továbbiakban: ORFK-OBB) együttműködésében, „Az Iskola Rendőre” program keretében valósult meg. , „Az iskola rendőre” program keretében kerülnek kijelölésre a balesetmegelőzési prevenciós előadásokon résztvevő csoportok. 

A Mini KRESZ-FESZT-en fővárosi és Pest megyei általános iskolák diákjai, összesen 160 tanuló vett részt tanáraik kíséretében. A rendezvényen a szervezők játékos keretek között irányították rá a gyermekek figyelmét a biztonságos, szabályos és balesetektől mentes közlekedésre. Összesen hét programhelyszín (állomást) került felállításra, ahol a gyerekekre különböző feladatok vártak. A feladatok közül négy kifejezetten a közúti közlekedéssel, a közlekedésre felkészítéssel volt kapcsolatos.

Ebbe a körbe tartoztak a kerékpáros szabályossági, valamint ügyesség feladatok, a rendőrségi helyszín, ahol a kisdiákok védőmellényt vehettek fel, ujjlenyomatot vehettek, illetve rendőrségi motorkerékpárt tekinthettek meg, továbbá egy színpad is felállításra került, ahol a tanulók preventív előadásokat hallgathattak meg. Természetesen kiegészítő programok is voltak, ahol a gyerekek minipostán dolgozhattak, minifodrász stúdióba mehettek, miniboltban vásárolhattak, vagy éppen egy mini tv stúdióban gyakorolhatták bemondói, ill. riporteri képességeiket. 


  • Jégmentes, tiszta...

    A szélvédők tisztántartása és párátlanítása nélkülözhetetlen a biztonságos...  >>

  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>