Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
IV. Zánkai Közlekedésbiztonsági Nap
2015-08-10 06:54 | GI
2015. augusztus 06-án a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor ismét közlekedésbiztonsági programokat tartogatott a nyaraló gyermekek részére.

A „Zánkai Közlekedésbiztonsági Nap” immár negyedik alkalommal szolgálja a gyermekek és fiatalkorúak közúti közlekedésbiztonsága fejlesztésének ügyét. A Balaton északi partján, a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor területén szervezett rendezvényeken, annak különböző programjain több ezer gyermek vett részt (pedagógusok és szülők kíséretében), s fejlesztette a biztonságos közlekedéshez nélkülözhettelen elméleti és gyakorlati ismereteit.   Ezért joggal jelenthető ki, hogy a „Zánkai Közlekedésbiztonsági Nap” egyike a legnagyobb hazai közlekedésbiztonsági gyermekrendezvényeknek.

A rendezvény egyben az érintett szervek együttműködésének jó példája is, hiszen a zánkai programok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft, az Országos Polgárőr Szövetség, a GRSP Magyarország Egyesület, az RSOE valamint számos, a közúti közlekedésbiztonság kérdését fontosnak tartó civil szervezet együttműködésével valósulnak meg.

A „IV. Zánkai Közlekedésbiztonsági Nap” rendezvényei kifejezetten a gyermekek biztonságának fejlesztését célozták meg. A 8-18 éves korosztály részére szervezett közlekedésbiztonsági programok igazán változatosak voltak, hiszen KRESZ tesztek, kerékpáros ügyességi pálya, segédmotoros kerékpáros szimulátor, részeg szemüveges pálya, biztonsági öv szimulátor, vízirendészeti bemutató, vízimentő foglalkozás, aszfaltrajz verseny, továbbá baleset-megelőzési, valamint elsősegély-nyújtási ismereteket fejlesztő programok várták az iskolás korúakat.
A gyermekkorúak közúti közlekedésének biztonsága egyike azoknak a tradicionális területeknek, melyre az ORFK-OBB megalakulásának éve, azaz 1992. óta kiemelt figyelmet fordít. Ennek oka többek között, hogy a gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek, másrészt pedig ők lesznek a jövő felnőtt közlekedői, gépjárművezetői.

Az idei zánkai program egyben egy speciális rendezvény befejeződése is, hiszen az ORFK-OBB 2015. július 26-31. és augusztus 2-7. között – két turnusban, összesen 463 tanuló részvételével „SuliMoped” tábort szervezett a programot sikeresen teljesítők részére.

 

Tovább a táborban készített képek galériájához 


Vissza
  • Hogyan tovább...

    Az Európai Unió közlekedésbiztonsága az új évtizedben. Várható célok és...  

  • A biztonsági folyosó életet...

    Az Európai Közúti Biztonsági Tanács (ETSC) új rövidfilmjét eddig több mint félmillióan tekintették...  

  • Családok vetélkedtek...

    A „Közlekedik a család” területi szintű vetélkedőjét Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Venglovecz család...