Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok és tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Európa Bajnok motoros rendőrök
2015-07-20 16:44 | GI
Kiválóan szerepeltek a magyar rendőrmotorosok az IPMC 68. Csillagtúrán, valamint a kapcsolódó Európa Bajnokságon.

Az IPMC (International Police Motor Corporation) idén július 07-10. között a németországi Hemer városában rendezte meg a 68. Nemzetközi Rendőrmotoros Csillagtúrát (68. Polizeisternfahrt) és a rendőrmotorosok Európa Bajnokságát (IPMC Europameisterschaft). A tradicionális és nagy sikerű nemzetközi megmérettetésen idén 10 ország 23 rendőrmotoros klubjának (szervezetének) 151 tagja vett részt.

Magyarországot idén is a Hungária Rendőregylet (HRE) Motorsport szakosztálya, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) motorkerékpáros járőrei képviselték. A versenypálya ügyességi elemeket tartalmazott, a hibátlan teljesítmény mellett a végrehajtáshoz igénybe vett időt, valamint a verseny egyéb szabályainak megtartását is értékelték. Valamennyi versenyző azonos motorkerékpárral hajtotta végre a feladatokat. A motorosoknál egyéniben és csapatversenyben is nagyszerű magyar eredmények születtek.

A motorosok egyéni versenyszámában második helyezést ért el Frecskó Krisztián (HRE). Jordán Attila (BRFK) negyedik helyezést, csapattársa Téglási József (BRFK) ötödik helyezést, míg Frecskó Sándor (HRE) hatodik helyezést ért el. Az előzőekre tekintettel nem meglepő, hogy csapatversenyben a Hungária Rendőregylet, a második helyezést pedig a BRFK motorosai szerezték meg a tisztes mezőnyben. A magyar csapatokat követik az osztrák, német és szlovén rendőrmotoros klubok. 

Négy év elteltével összesített rendőrmotoros Európai bajnoki címeket is odaítéltek az évek során nyújtott teljesítményeket alapul véve. Idén a rendőrmotorosok Európa Bajnoka címet Frecskó Krisztián nyerte el. További nagyszerű hír, hogy a legjobb 10 sorában további három magyart is találunk, hiszen Frecskó Sándor dobogós (harmadik helyezett) lett, míg Jordán Attila a negyedik, Téglási József a hetedik helyezést szerezte meg.

A csapatversenyben is a magyarok kerültek az európai „rendőrmotoros trónra”, ugyanis az első helyezett Hungária Rendőregylet mögött a BRFK végzett a második helyen. A magyar csapatokról érdemes megjegyezni, hogy a rendszerváltást követően, azaz 1991. évtől kezdve minden IPMC versenyen részt vettek, és minden esetben dobogós helyezést értek el. 

A sikerekhez gratulálunk!

2016-ban az IPMC versenyek házigazdája a lenygelorzsági Lódz városa lesz, ahol a Hungária Rendőregylet és a BRFK motorosai remélhetőleg ismét részt vesznek. 

 

A képek megtekintése! 


Vissza
  • Új uniós...

    A közúti közlekedésbiztonsági adatszolgáltatás rendszere jelentős átalakítás előtt áll. Jövőre hét új teljesítménymutató bevezetése...  

  • Ajtónyitás...

    A figyelmetlen ajtónyitásra visszavezethető kerékpáros balesetek könnyen elkerülhetők, ha a távolabbi kezünkkel nyitjuk ki a gépkocsi ajtaját....  

  • 20 mph a wales-i...

    A wales-i kormány csökkenti a megengedett legnagyobb sebességet a lakott területen belüli...