Figyelem!

A cikk egy évnél régebben készült, a benne szereplő adatok es tények a megírás idejének helyzetét tükrözik.
Örökbe fogadott zebracsikó
2015-06-18 07:37 | GI
Az ORFK-OBB örökbe fogadta a Rozika nevű zebracsikót a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ezzel a gesztussal az ORFK-OBB a gyalogosok védtelenségére, s a gyalogos balesetek megelőzésére kívánta felhívni a figyelmet.

A baleset-megelőzés többrétegűsége nem csak a jellemzőbb baleseti okok visszaszorítására, hanem a legsérülékenyebb közlekedők védelmére is irányul. A baleset-megelőzés fő üzenete 2015-ben, hogy figyeljünk jobban a közúti közlekedésben leginkább veszélyeztetett szereplőkre, köztük kiemelten a gyalogosokra.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) a gyalogosok által okozott és elszenvedett közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében, ez évben folytatott prevenciós programja keretében 2015. június 18-án (csütörtökön) 11.00 órai kezdettel a Fővárosi Állat- és Növénykertben jelképesen örökbe fogadta az idei év első újszülöttjét, a Rozika névre hallgató zebracsikót.

Az eseményen jelen volt Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője és Montskó Éva, az Alapítvány a Budapesti Állatkertért kuratórium elnöke. Az örökbefogadást tanúsító oklevelet Kiss Csaba r. alezredes, az ORFK-OBB főtitkára az ott tartózkodó óvodás csoport és a sajtó meghívott képviselői előtt vette át a kuratórium elnökétől.

Az ORFK-OBB ezzel csatlakozott a Fővárosi Állat- és Növénykert támogatói köréhez, továbbá egy év időtartamra jogosulttá vált az „Állatkerti nevelőszülő” cím viselésére. A kezdeményezés célja, hogy a rendőrség csökkentse a balesetek bekövetkezési kockázatát, továbbá erősítse a partnerségen alapuló biztonságos közlekedést.

Az örökbefogadásról tanúskodó oklevél letöltése pdf-formátumbanA zebracsikó örökbefogadásának hátteréről

 


  • Novemberi baleseti...

    2018. január 01. és november 30. között nőtt a személysérüléses közúti balesetek és a halálos áldozatok száma az elmúlt év hasonló időszakához képest. Íme, a...  >>

  • Mikulás akciók...

    A rendőri baleset-megelőzési munka szerves részévé, tradicionális elemévé vált, hogy december 06-án, azaz Miklós napján figyelemfelhívó közlekedésbiztonsági akciót...  >>

  • TISPOL Alcohol&Drugs...

    Ezen a héten az autósok fokozott ittasság ellenőrzésekre számíthatnak...  >>